Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legjobb diétás levesek

Október elején elolvasok két-három figyelmeztetést a téligumikról, és rögtön felrakom őket. A derekamra. A november ezért pár éve diétázással telik, mert ha nem így lenne, akkor ugyan már, tavasszal minek lecserélni, elmegy azzal egész nyáron, és a végén több tucat traktorkerékkel kellene együtt élnem. Hát nem.

Egy darab téligumi könnyedén eltűntethető pár hét szénhidrátmegvonással, de novemberben bukom a salátákat, ezért jönnek a levesek. Egy hét után utálom a répát, a marhahúst, a zellert és a sütőtököt. A csicsókát épp most szerettem meg, azt még nem utálom, de inkább a thai konyha felé fordulok. Kókuszos és nem kókuszos levesek, marhahússaláták, nem marhahússaláták, rengeteg koriander, gyömbér, citrom és csili. Aki szereti a zöldfűszerekre épülő, pofonegyszerű fogásokat, imádni fogja. A garnéla egy diétázó jutalomfalatja, de ezeknek a leveseknek van csirkés, gombás megoldása is.

Tom Yam Gung, egy személyre (alapanyagok delikátüzletekben beszerezhetők, Ázsiabt országosan kiszállít):

  • 10 dkg garnéla (lehetőleg nyers és fejjel, tisztítási útmutató itt)
  • 2 db csilipaprika
  • körömnyi galangagyökér felszeletelve
  • körömnyi gyömbér felszeletelve
  • egy szétlapított citromfű
  • egy kaffir lime levél
  • egy evőkanál halszósz
  • 3-3 szál friss koriander és bazsalikom
  • egy zöldcitrom leve
  • 1/2 l víz

A páncélokat és a fejeket olajon lepirítom, felöntöm a vízzel, beledobom a galangát és a gyömbért, egy félbehasított csilit, a citromfű felét, a durvára vágott citromlevelet, negyed órát forralom. Halszósszal ízesítem. Egy tányérba rakom a garnélákat a megtépkedett fűszernövényeket, a finom csíkokra vágott maradék citromfüvet, a másik, finomra karikázott csilipaprikát, a lobogó levest rászűröm, várok pár percet, belecsavarom a citromlevet és huhogva megeszem. Ha megvannak a nyavalyás alapanyagok (szerencsére mind jól tárolható, fagyasztható) hihetetlenül gyors és finom étel, nem csak könnyű.

A kókuszos sokkal jobb, de nem annyira diétás:

Hozzávalók ugyanazok, de a páncélokhoz adok egy gerezd apróra vágott fokhagymát és egy szintén finomra vágott salottahagymát, és így pirítom le. 2,5 dl vízzel forralom negyed órát, majd hozzáadok 2,5 dl kókusztejet, összeforralom, és az előzőekhez hasonlóan járok el.

 

Ha igazán diétásra veszik, egyék evőpálcikával, történet és típusok a portálon:

Mások villája, az evőpálcika.

 

Milyen levest esznek diétázva?

31 Tovább

A sertés csirkeszárnya

Az oldalas vallás, szekta, szerelem. Békés fajta, még soha nem hallottam ellendrukkereiről, aki soha nem enné meg, az is békésen tűri munkásságát.

Az oldalas zsírban gazdag húsában rághatóvá puhulnak a rugalmas bordák, alsó része teli szórakoztató porcogóval. Ezekért a ropogós sorokért illetlenül küzd az asztaltársaság, de az oldalast szabad illetlenül enni, kézzel fogni, rágcsálni, szopogatni. A hosszan süthető, pácolható, puhítható állaga kiváló fűszeralappá teszi, így nem csak zsírt,hanem paprikát, csípős szószt, gyömbért, balzsamecetet, kutyafülét is felvesz, tökéletes alap sós nyalóka készítésére. Pár népszerű recept a grillszezon végefelé.

74 Tovább

malackaraj

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek