Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Téliszalámijátékos poszt!

Téliszalámis receptjátékunk második fordulója, ha a nyereményjáték első fordulójának 10 nyertese megvilágosult a témában, és erős megosztanivalója támadt, ide várjuk receptjeiket. De játékon kívül többi olvasónk is bedobhat a kommentek közé a téliszalámit lehető legsikeresebben meggyalázó munkákat.
A receptek közül Fűszeres Eszter és Mautner Zsófia választja ki kedvencüket, az ő nyereménye egy Kométa grillkolbász-csomag lesz, házhoz szállítással, a végeredményt is ide hirdetjük.
 
Reggie Hammond nincs netközelben a napokban, már régebben elküldte a receptet:
 
Kéksajtkrémes - körtés - szalámitorta.

(kb 2 személy részére)
- 8-10 dkg téliszalámi
- 1 db körte
- 5-7 dkg kékpenészes sajt
- 2 ek tejszín
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 dl balzsamecet
- 2 ek snidling
- 1 szelet magos barnakenyér

Az elkészítés nem túl bonyolult: a vörösbort és a balzsamecetet összeöntöm majd kis lábasban elforralom hogy csak egy két evőkanálnyi szirup maradjon, a kéksajot összekeverem a tejszínnel és kenhető állagúra keverem majd beleszórom a snidlinget. Ezek után gyakorlatilag már csak az összeállítás van hátra: a meghámozott, és karikákra vágott körteszeletekre megy egy vékony réteg sajtkrém majd a szalámikarikák, sajtkrém, körteszelet és így tovább (én 3 réteget alkottam) majd a tányérra és a "tortára" csepegtetek keveset a boros-balzsamecetes mártásból. Díszítésnek snidling, "kísérőnek" magos barnakenyér.

Ennyi. Végül saláta és egyéb zöld nem került a kreációba. A képek itt.

Ami a legnagyobb meglepetés volt hogy a szalámi nagyon hasonlított mind ízében mind illatában a Fuet-ra.
Mit főztek a rúdból? Vagy nem főzték meg?
26 Tovább

Több, mint a fele zsír

Mégis ez az egyik legszárazabb hús. De pontosan mi ez? Ezzel az ellentmondással kellene megbírkózni olvasóinknak, a leggyorsabb helyes megfejtő megkapja a képen látható feladvány egyikét. (Kérjük, csak az játsszon élesben, aki a IX. kerületben egy-két héten belül fel tud venni egy szép darab fagyasztott zsírhúst, és igénye is van az ilyesmire.)

A megoldás egy kicsit összetett, de szerintünk menni fog. Profik, vendéglátósok, gasztrobloggerek szokás szerint játékon kívül, de úgy játsszanak csak.

Mi van a képen?

122 Tovább

Bedaráltuk a szentet

Van, amihez nem nyúlunk. Nem szokás például egyben lehúzni egy téliszalámi penésztől porzó héját, apróra vagdalni a fűszeres húst, és felhigítani alantas alapanyagokkal.

A szétrepedt sült hurka, kolbász nem nagy dicsőség, amit egyszer bőrbe töltöttünk, őrizze meg a formáját. Nem trancsírozzuk szét a sütni való kolbászokat, pláne szalámikat, az oltári szentséggel pedig végképp nem tennénk ilyet.

Majd egy napon megéreztem a téliszalámi fűszerezését elnyomó, érlelt hús aromát, ami eszembe juttatta a szélben szárított sonkákat. Miért is ne pancsolhatnék belőle fűszert?

A nyereményjátékban begyűjtött téliszalámi tatárokban, fasírtokban és töltelékekben végezte. A téliszalámi nem könnyű eset, sajátos íze könnyedén kicsap más karakteres összetevőket, például parmezánnal kifejezetten rossz párosítás.

Bazsalikomos télitatár

  • 20 dkg apróra vágott téliszalámi
  • 10 db, friss, feldarabolt bazsalikomlevél
  • 10 dkg szárazon megpirított, majd pépesített fenyőmag

A hozzávalókat alaposan összekeverem és forró pirítóssal tálalom.

Zöldségtatár téliszalámival

  • 10 dkg apróra vágott téliszalámi
  • egy piros kaliforniai paprika
  • fél csokor friss, apróra vágott petrezselyem
  • 3 szem koktélparadicsom
  • egy kis salottahagyma
  • két gerezd fokhagyma

A zöldségeket felkockázom, kevés vajon megpirítom, és elkeverem a szalámival

Téli mogyoróvaj

  • 10 dkg mogyoróvaj
  • 10 dkg ledarált téliszalámi
  • 1/2 kiskanál curry

Spárga téliszalámival - a serranós spárga után

  • egy köteg kevés vajas vízben megpárolt zöld spárga
  • 10 dkg apróra vágott téliszalámi
  • 5 dkg vaj
  • két gerezd apróra vágott fokhagyma
  • fél csokor apróra vágott petrezselyem

A fokhagymát a vajon aranybarnára sütöm, belekeverem a szalámit, petrezselymet, és a spárgán tálalom.

Téliszalámis felfújt

A sajt, vagy bármilyen összetevő helyett 5 dkg apróra vágott téliszalámit keverek a tojásos habba.

Kedves nyereményjátékosok! A játék határideje továbbra is 07 29, aznap megint lesz valami téliszalámis ügy és oda kérjük a ti megoldásaitokat, én pedig addig is sokat gyakorolom a 06 és a 07 közötti különbséget. Pardon.

Főztek már téliszalámiból?

83 Tovább

Iszonyú zsír fodrozódik a képernyőre

Van aki kiköpi, van aki rajong érte, mi persze rajongunk, mert zsíros. Mi ez a szépséges cubák?

A játék most sokkal komolyabb, illetve dehogy komoly, csak most többen nyerhetnek, és rájuk további játék vár.

Az első tíz helyes megfejtőnknek a Kométa futára kiszállít fejenként egy darab, egy kg-os téliszalámit, rajtuk, és a játékon kívül én is kapok egyet. Ennek tetszőleges részét a kedves győztesek bátran tolják fel vajas kenyérre, pizzára, mit bánjuk mi azt, de valamennyit legyenek szívesek pancsoljanak el egy receptbe. Vaduljanak kedvükre, trancsírozzanak, áztassanak, ahogy tetszik, ingyé' van, végre nem kell hajszálvékonyra szeletelni, de a képet (nem muszáj, de örülnénk neki) mindenképpen töltsék fel valahova (pl. indafoto), a receptet pedig a majdani (07 29 07:00) téliszalámis receptem posztja után írják be kommentnek (nem kell kigrammozni, csak legyen egy értékelhető leírás, szóval olyan Hajnalka-féle recept megfelel, ha értik, hogy gondolom). A tíz recept közül Mautner Zsófia és Fűszeres Eszter fogja kiválasztani a kedvencüket, az ő nyereménye egy hatfős grillkolbász-csomag (5-5 csomag négyfűszer és fokhagymás kolbi), továbbra is a Kométától, mivel ők támogatják ezt a kétfordulós mókát.

A játékban profi vendéglátósokat és gasztrobloggereket leszámítva mindenki részt vehet, versenyen kívül ők is, de a szalámik kiszállítását csak Budapest területén tudjuk megoldani.

A válaszokat este 19:45-ig várjuk, a nyerteseket keddig összekötjük a szalámiskocsival, mindenkit az indapassos regisztrációhoz használt emailcímén fogunk értesíteni. A szalámik 23-24-25-én lesznek kiszállítva, a téliszalámis poszt megjelenési ideje 07 29 07:00, kérünk mindenkit, ezeket az időpontokat figyelembe véve játsszon.

Nekem már megvan a receptem, bibibiiii! 

97 Tovább

malackaraj

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek