Már-már szerkesztőségi mániánk a tökéletes krémes titkának és lelőhelyeinek feltárása, ezért ha azt mondja egy kolléga, ő milyen jó krémest evett valahol, mi odamegyünk.

Meggyes krémest mondott, és talán Füreden. Vagy nem. Mindenesetre vasárnap, amikor hazaindulva, már Keszthelyen rákanyarodtunk az északi part menti útra nem válaszolt a pontos célt firtató sms-re így némi kutatás segítségével azt raktuk össze, hogy Füreden van egy hely, ahol büszkék a krémesükre.

Ami epres.

Nem baj. Tihanyban ettünk egy lángost, majd Füreden a Bergmann cukrászdában megnéztük a krémest. Ami ugye epres. 

Bár azóta se tudjuk Zsuzsi milyen krémest és cukit ajánlott a Balatonon, de a Bergmann epres krémese telitalálat. A tészta klasszikus mille feuille, vastag, roppanós, enyhén karamellizált, tökéletes. Az epres tejszín friss, savanykás, a vaníliás krém ugyan lehetne kicsit lágyabb, de a krémest így is imádtuk.

Ettünk egy karamellel bevont tetejű franciát is, amiért szintén érdemes megállni, de egyértelműen az epres a nyerő.