El nem tudjuk képzelni, milyen szintű káromkodások hagyhatták el a száját, miközben a tűző napon biciklizett, úszott, futott, de tulajdonképpen mindegy is: Gordon Ramsay Hawaii-n teljesítette az Iron mant.

Kicsivel több, mint tizennégy órás idővel sikerült teljesítenie az embert próbáló távot (3,86 km úszás, 180 km bicikli, és egy maraton), ami kicsit elmarad a korosztályában átlagosnak számító 12:44-es időtől, de az ironman tényleg az a sport, aminél teljesen mindegy, mennyi idő alatt teljesíti az ember. Ha nem vagyunk, profik, és végigcsináljuk, nyugodtan kitehetjük az ablakba.

Ramsay egyébként negyvenhét évesen igen jó formában van, egyáltalán nem hagyja, hogy a séfekre általában jellemző elhízás őt is maga alá gyűrje - mondjuk ebben valószínűleg az is közre játszik, hogy a különböző amerikai tévéműsorok szerződéseiben komoly szankciókat helyezhetett kilátásba a tévétársaság, ha képenyőképtelenre hízza magát.

Ramsay mindentől függetlenül egyébként szereti a komoly megmérettetéseket: lefutotta már a londoni maratont, és rendszeres triatlonistának számít. 

Az Ironmanre elég régóta készül (viszonyleg nehéz úgy teljesíteni, hogy az ember nem készül rá elég régóta), és most, hogy megcsinálta, egy IM tetkót is fölvarrat a bokája fölé.