A Kuplungba, és szerencsére az összes romkocsmába be lehet vinni a kutyát. Ennek nem tudom, mennyire örül maga a kutya, de hétköznap nincs tömeg, zaj se sok, egy kutyának meg sok kényelmetlenség belefér, csak a falkával héderelhessen. A harmadik sör után unja, felugrál az ölembe, húzzunk, elég! A három sör nekem is elég volt, sajnos pont annyira, hogy megérkezzen a komlódüh, a keserű, friss sör kiváltotta pusztító éhség. Pusztító, nem válogat, és rögtön akarja, minél többet, de ezzel vagyok így más élethelyzetekben is, már nem ijedek meg tőle. 

Így kerültünk a sarokra egy vödör, harmincas egység csirkeszárnnyal, ami pont hazáig elkopik, a kis csontokat a kutya röptében szedi le. Ezeken a napokon sem bánom, hogy nem vagyok a királyi család tagja, és a kutyám egy repülő Parson Russel, nem porszívó Corgi.

A KFC bundájának alapkoncepciója jó, de sajnos tolnak bele valamit, ami nem jó, engem legalábbis mindig megvisel. Vagy a sok sör visel meg, amire rátolom a szárnyakat, ki tudja, KFC-t soha nem ettem még csak úgy, és nem is fogok, de itt volt az ideje kikísérletezni A Panírt. 

Az eredeti recept marha titkos, Zwackékhoz hasonlóan malterozzák köré a legendát, azért ennyire nem kell komolyan venni, fűszeres bunda, oszt' jónapot. A net tele van lelkes megfejtésekkel, általában dugig levesporral, vegetákkal, ízfokozókkal, ami, ha tényleg a KFC-bundára gyúr valaki, jó irány. Én inkább egy fűszeres, csípős bundára gyúrtam.

Egy nap, két kiló csirkeszárny, egy enyhe hányinger, egy bűzlő lakás és egy boldog kutya árán lett meg a következő, ütős recept, úgy vigyázzanak rá.:

Egy kg csirkeszárnyhoz (a szárnyak végét eldobom, izületnél félbevágom):

  • két tojás
  • 1,5 dl liszt
  • 2 dl jéghideg víz
  • 20 g őrölt római kömény
  • 20 g őrölt koriandermag
  • 3 gerezd lereszelt fokhagyma
  • 50 g (lehet több) iszonyatcsípős fűszerpaprika (jelen esetben piri-piri)
  • 70 g paradicsompüré
  • 25 g őrölt feketebors
  • só ízlés szerint (leginkább rengeteg) 

A panírozáshoz a tempurát láttam a legmegfelelőbbnek, a fűszereket a lisztbe kevertem, egyrészt mert az a leggyorsabb panír, másrészt annak a roppanós, rücskös szerkezete kell ide. Jellemző, hogy a teljesen értékelhetetlen, nem létező ízű csirkeszárnyakat nem tudtam eléggé fűszerezni, rengeteg sütés ment el a még mindig nincs semmi íze című, hibás megfejtésekkel. Borzalmas minőségű a bolti csirkehús, de ezt eddig is tudtuk.

Tempura technológiája részletesen itt.

Csípőslázban, zabadühben, másnaposan, hóvégén, PMS idején kevés jobb receptet tudok. Amúgy igen.