Ó hogyne, a Ben & Jerry's-t jobban szeretem. A Haagen-Dazs a legjobb dobozos fagylalt. Kóstoltad már a Mövenpicket? Hülyék vagytok, mert van ez az organikus fagylalt és az a valami. Mától az ilyen kijelentések érvényüket vesztik, kipróbáltuk a prémiumfagylaltokat, hogy segítsünk az ésszerű választásban. Az első tesztíz a legegyszerűbb csokoládé.

A csomagolásban biztosan nincs hiba.

Ben & Jerry's Chocalate Fudge Brownie

Ennél egyszerűbbet, mint a brownie-darabokkal dúsitott csokoládé, nem találtam, de a Ben & Jerry's pont a halacskaalakú betétekről, vicces elnevezésekről és még viccesebb dizájnról híres. De mi van, amikor mindezt mellőzzük, milyen az egyik legegyszerűbb modelljük? A fagylalt elég tömény, mellékízektől mentes, eszköztelen, jófajta tejcsokoládé, rusztikus állagban. A brownie nélkül jobb lenne, mert a tésztadarabok kemények és egyáltalán nem finomak.

Haagen-Dazs Belgian Chocolate

Rumos, mazsolás mellékíz, a selymes fagylaltba finom csokádéreszeléket kevertek. Finom, de nem tiszta csokoládéíz.

Mövenpick Swiss Chocolate

Sokkal csokoládésabb a Haagen-Dazsnál, de a Ben&Jerry's-nél szelídebb. A krémben rengeteg, nagyméretű csokoládéforgács.

Green & Black Organic Chocolate

Egyenletes, selymes állagú, kellemes, kissé jellegtelen tejcsokoládé, a Haagen-Dazshoz hasonló, de sokkal enyhébb rumos mazsola mellékízzel. Mindegyik termék Bocicsoki-hangulatú, de ez igyekszik a legjobban elfedni a lényeget, a csokoládé keserű, sötét karakterét.

A fagylaltok kiválogatásánál egy szempont volt, ne tartalmazzon mesterséges színezéket, mesterséges aromát, tartósítószert. A Ben&Jerry's és az organikus fagylalt tartalmaz stabilizátorokat, a Mövenpick természetes aromát, egyéb összetevőik nem mutatnak nagy eltérést, a Ben&Jerry's-ben a szójaliszt és a sütőpor a brownie-betét következménye lehet, pedig a brownie-ba nem is kell sütőpor.

Nincs sorrend, mivel nincsenek karakterek. Ízben a Ben & Jerry's, állagban a Mövenpick emelkedett ki kicsit a mezőnyből, de az összes termék megkóstolása után egyetlen dolog tűnt fel, áraikhoz képest mennyire kompromisszumkereső és unalmas mind a négy. Az árak a beszerzési forrástól függően erősen változnak (3500-5000 Ft/l) de amikor a hűtőpultba nyúlnak, nyugodtan válasszák mindig a legolcsóbbat ezek közül, mert a dobozok nem tartalmaznak lényegesen különböző élményt, tisztességes tejcsokifagyik a szükségtelen adalékanyagok nélkül, gyönyörű csomagolásban.

Következő körben a legjobb minőségű vaníliákat, majd az extrém, különleges változatokat teszteljük. Ha tudnak még a fentieken kívül, Magyarországon kapható, jó minőségű dobozos jégkrémet, kérem jelezzék, bevesszük.

Beszerzési források:

  • Ben&Jerry's: Culinaris
  • Mövenpick: Metro, Auchan
  • Haagen Dazs: Metro, Auchan, Aréna Plázában márkabolt, Culinaris
  • Green&Black organikus: Culinaris

Milyen jégkrémet vásárolnak?