- A hátsó ajtót bezártad?
- Anyuuu, nem akarok visszamenni megnézni! 
Piros száztízes Skodából ki, a soha el nem készült kerítés helyén átlépek, a soha el nem készült előtető tornácán felmegyek, a domború üvegbetétes bejárati ajtó (iszonyat drága volt, csináltatott!) mindkét zár kétszer ráfordítva. Zárva lesz, hogyne lenne zárva a hátsó is. Előszoba, még egy ajtó az ebédlőbe, jobbra el a boltív alatt, balra, még egy boltív, jobbra a rózsaszín csempés fürdőszoba, amihez akkor még nem lehetett rózsaszín vécépapírt kapni, és ez mekkora gond volt, aztán később, amikor már lett volna rózsaszín vécépapír a boltban, akadtak valódi gondok, balra be a mosókonyhába. Kis szellőzőablak is zárva van, nehogy bemásszon rajta Eugene Victor Tooms, vagy a jóég tudja ki, a kézmosón nyitva felejtett ultraderm szagába ütközök, megyek tovább a kamrába, hátsó ajtó. Zárva. 

 

 

Életem első parfümje, a LouLou, vagy a második, a Kenzo Jungle nem képes annyi emléket felidézni, mint az Ultraderm kézmosó krém szaga. És ahogy a LouLou, vagy a Kenzo soha többet nem fog visszakerülni a nyakamra, az Ultraderm csak visszaavászkodott az életembe. Elég volt felvenni a motoroskesztyűt, szembesülni a mocsokkal, amit abból, a láncról, a porban fetrengő lakatról, a kis kétütemű olajtartályának kupakjáról beivódik mindkét tenyerem élet és szívvonalába, és azt időről-időre ki kell onnan mosni. Ultradermmel, mert azt láttam otthon, a mindenkori pasiknál, autós és motoros haveroknál, szerelőknél, mindenhol. Hogy azóta van jobb, illatosabb, kézkímélőbb?

De azoknak van biztonsági adatlapja? Egy jó biztonsági adatlap valós jelentősége valahol a nulla környékén lehet, de a bennem élő húszéves taknyost biztonsági adatlapokkal rendelkező kéztisztító krémek és láncfűrésszel azonos márkanév alatt készülő motorok táplálják.  

Az Utraderm bekerült a konyhámba is, fájdalmasan gyorsan lekapja az olajjal gyúrt pizzatészta, hosszadalmas panírozás, zsírban, olajban tapicskolás nyomait. Szárít és vadászgéppel megyek galambra, igaz, de akkor is leszedi.  

Az Ultraderm jelszót körbefuttattam a tumblr-en is, igen, még azok is ismerik, akik az első randijukat már sms-ben szervezték.:

peetszerint: bicikliszereléstől olajos kézre csak Ultradermet használok, jó illata van, a szakközepes fémipari alapképzésre emlékeztet az illata.

kerdezzfelelek: Az Ultraderm úgy kell nekünk, mint levesbe a só. Nincs, nem volt, és nem is lesz hatékonyabb kézmosószer az Ultradermnél, és ezt már a brit tudósok is elismerték.

ugysenezem:Ha étel lenne akkor a pisztáciafagyival kevert habosított túró illene rá leginkább. Az illatára én leginkább a kesernyésen friss kapcsolatot használnám.

zsir:Az Ultraderm úgy kell nekünk, mint levesbe a só. Nincs, nem volt, és nem is lesz hatékonyabb kézmosószer az Ultradermnél, és ezt már a brit tudósok is elismerték.

manoe: munkásember otthona ott van, ahol az ultradermje van.banyek:Háztartásom alapvető alkotórésze, az otthoni kerékpárszerelés elképzelhetetlen nélküle.

spamdog:Mivel jelenleg motorgenerálozás közepén tartok, a legjobb barátom. A napi gázolajos benzines olajsáros munkák után maga a megváltás.

scheerti: Ha van a közeledben bármi, amit olajozni, pláne gépzsírozni kell, az Ultraderm a legjobb barátod. Mindenképp koszos leszel, hiszen nem lehet mindent szalvétával fogni. Teljesen mindegy, hogy a motorblokk aljáról származó olajsárral kened össze magad, fékpor ragad a kezedre, vagy festékes leszel, ez a cucc leviszi. Büdös, igen, de ennél jobb kézmosóval nem találkoztam. Kicsit szárítja a bőrt, de ha úgy nézel ki egy egész napos szerelés után, mint egy indiai mozdonykarbantartó, akkor ez a legkevésbé sem érdekel. Jobb helyeken a gulyásba is tesznek egy kicsit.

Mikor mostak legutóbb kezet?