Baletton kiröhögtek. Nem igaz, oda se mentem. Máshova mentem, ami meccsnézéshez és a közben elfogyasztott ital problematikájához vezetett.

Többen a barátok közül lelkesültek - például kedvencünk, Kerekes séf a Budapest Eaglesben játszik, tőle kaptam az első edzés előtti lelki felkészítést - az amerikai fociért, és amikor már majdnem eldöntöttem, elolvastam róla ezt a cikket, és eléggé adta magát, hogy becsatlakozzak az ország egyetlen női csapatába, a Wolves Ladieshez. 

Első edzésen kaptam egy tucat filmcímet, hogy megértsem, mi folyik a pályán. Az Any given Sunday-ről és a többiről csak annyit, aki nem szereti az emelkedett háborús drámákat, ne filmet nézzen az amifociról. Nézzen meccset. 

Megkaptam a meccseket, lementem a boltba egy karton sörért, ledőltem a teraszra paterolt kanapéra, és elgondolkodtam, mit keres a sör a kezemben? Egyedül nézem, szurkolni nem fogok, hiszen nem élő, és fogalmam sincs, kik az a Colts és a Saints, még nincs kedvenc csapatom, de majd lesz, naná! Arról nem is beszélve, hogy egyelőre oktatóvideóként fogyasztom a meccseket, hogy magabiztosan tudjam, minek van egy cornerback, azaz én.

Aztán lementem egy tonikért, citromért, tabascóért, a sörökből löttyintettem egy micheladát, mert amióta a sörös banda megszédített a jóval, minden más szar, csak a szokásos történet. Nem véletlenül van, aki retteg a jótól, de én inkább keverek egy laza micheladát, ha éppen nincsen kéznél egy jó IPA. De inkább teszek róla, hogy legyen kéznél, akkor nem kell szomorúan élni.

Majd elgondolkodtam a karton sörön. Egész napos meccsnézés, jó, de mégis mi folyik itt? 

A sörrel bevésődött mintát követek? Nem, bár ment a meccsnézés gyerekkoromban, de a sörözés nem. Az expasik még csak meccsnézősek se voltak, tőlük nem láthattam. A bevésődést kizárhatjuk.

A buborék? A programra készülve eszembe jutott a pezsgő, mint kedvenc alkohol, és nem is vetettem el első körben, sőt, ha már lesz kedvenc csapatom és élőben fogok örjöngeni a tévé előtt, ki fogom próbálni.

Nyár van? Ha nettó napoznék a teraszon, ugyanez a garnírung járna hozzá, így ebben van némi ésszerűség, viszont mi a helyzet télen?

Tesztoszteron? Valószínűleg több férfi néz meccset és több férfi iszik sört, mint nő, de ez nem magyarázat a sör és a meccs nagy közös halmazára. 

Az idő? Másfél-két órákat dühödten és izgatottan nem nagyon lehet végigborozni, pálinkázni, talán itt a megoldás. A sör órákig kitart, nagy mennyiségben sem üt ki, minden sörnyitó, lehet üvegből, dobozból inni, van az éjjel-nappaliban, végtelenül praktikus, hosszútávú kísérőital.

De akkor miért nem a fröccs? 

A másik oldalon komolyabban vesszük a gasztronómiát, és a harminc fokot, MÁKFAGYI CITROMMAL!

Mit isznak meccs közben? Miért?