Zsemlemorzsát kapni boltban. Van, aki ragaszkodik ahhoz a minőséghez, és reklamálja, ha szilánkos, aranyárú pankóban kapja a rántott májat. Lépjünk túl, bocsássuk meg, ha valaki azt hiszi, nem érdemli meg a jót, mert itt most a mindennek a teteje, a házi zsemlemorzsa receptje következik. Azoknak, akik a legjobbat akarják adni annak, aki megérdemli, és a pankó szerintük is pofátlanul drága.

Maradt pár kiló parasztkenyerem egy buliból, ez volt a kiindulópont. 

A kenyeret meghámoztam, ez nagyon fontos művelet, hiszen a héja és a bele nem azonos állapotban van, így a vegyesből készült morzsa egy része sütés közben megégne, tehát csak a belére van szükségünk.

A félkilós béldarabokat 30-40 fokos sütőbe toltam egy éjszakára. Az ajtót egy fakanállal támaszottam ki, így jobban szárad. (Radiátor teteje is megteszi)

A reggelre üvegszerűen törő kenyereket a reszelő legnagyobb lyukú oldalán küldtem át.

Ennyi, szupermorzsa, házilag. Aki a finomabb állagot hajtja, darálja, turmixolja le a darabokra tört morzsát, nekem ez a finom üvegszilánk a kedvencem, ez ropog csak igazán a kabátos húson. De lehet több méretet is készíteni, ki mit szeret. Morzsa, méretre.

Fontos, hogy kenyér legyen jó minőségű, lehetőség szerint kovászolt, finom áru, abból még soha nem esett baja senkinek.

A héjat is kiszárítottam, a kutya imádja.

Reszelnek otthon morzsát?