176/64, 2400 méteres Cooper-teszt, nagy fenék, némi kapaszkodóháj télire és jó közérzet. Ezt fogom vagy tönkretenni, vagy csinosítani a következő hónapokban a legidiótábban hangzó étrendek segítségével. Párat már összeszedtem, egyet ma elkezdek, de mivel havi bontásban cserélődnek majd, akár olvasóink is alakíthatják az életem. 

 Az étrendek hatásával, megvalósíthatóságuk nehézségeivel, anyagi vonzatukkal és a pontos étrenddel hetente jelentkezek, a többi tartalmunkat, és a karácsonyi különszámot lehetőség szerint nem fogja befolyásolni a kisérletsorozat. Valószínűsíthetően káros étrendeket, böjtöket nem vállalok be, aki ezt kifogásolja, éljen úgy, és írja meg nekünk, én nem akarok megbetegedni. Minden hónap végén csináltatok egy vérképet, és futok pár Coopert, amiknek az eredményét átlagolom (nem vagyok élsportoló, képes vagyok hangulattól függően pár száz méteres különbséget produkálni)

Az első: 

Harcosok étrendje 2011 11 01 - 2011 11 30

kezdősúly: 64 kg, Copper: 2400 méter. Ilyenkor már minden évben rajtam van az átkozott 2-3 kg téli tartalék, sport előreláthatólag végig marad a szokásos, évek óta rendszeresen hasonló mennyiségű szabadtéri futás, foci, kevés városi bringa. Általános fizikai állapotom most éppen rosszabb a szokásosnál, kevés túlsúllyal, októberben nem volt idő elég sportra, a teszt így is elég jó lett, ami meglepett.

Ez a módszer takarja a legsúlyosabb elméletet, egy barátom szerencsére régóta követi és nagyon lelkesen beszél róla, ő adta az ötletet. Az állítólag izraeli katonák és római idegenlégiósok étkezési szokásaira alapuló étrendet a kurvaéletünk miatt időről-időre véletlenül mi is bekövetjük, nem eszünk egész nap semmit, este zaba. Igen, tényleg ez a lényeg! 

A harcosok étrendje ennek a betegségnek a kiegyensúlyozottabb, és némi szabályok közé (főleg a kalóriadús mellénassolás totális kizárása, az esti étkezés minőségének hangsúlyozása) terelt változata, nem csak fogyást, hanem energiatöbbletet, pörgő agyat ígér, ami eleve szimpatikusabbá teszi, hiszen minden fogyókúra megöl, legyengít. 

A második:

Paleolit étrend

Éltem már így, még ha nem is tudatosan. Az étrend bonyolult és sokszor gyanús elméleteken keresztül azt bizonygatja, szervezetünk még mindig nem szokott hozzá a cukorhoz, gabonákhoz, tejtermékekhez, így ezek kerülendők, marad az ősember húsra, bogyókra és zöldségekre épülő étrendje. Drága, de nagyon hatékonyan lehet tőle fogyni. Ha felszalad rám pár kiló, mindig így, totális gabona, cukor és alkoholmegvonással rendeződök vissza. Előre elárulhatom, a világon nincs ennél drágább étrend, cserébe veszettül szereti a szervezet, hacsak nem édesszájú, vagy szalonalkoholista valaki. Decemberben, karácsonykor fogok vele megküzdeni, muhaha.

A harmadik: Norbi módszere

A januári kaland különlegessége az lesz, hogy nem vagyok hajlandó készételeket, proteinlisztet és hasonló brandelt mérgeket megzabálni, hanem kizárólag természetes alapanyagok mentén fogom követni az elméletet. Ciki, nem ciki, ha kipróbáltam, utána tiszta szívvel és szájjal ugathatok róla.

Alapvetően nem az érdekel, ki mit gondol bullshitnek, első hallásra mindegyik fenti módszer az, világméretű ökörség, de aki nem próbálta, nem ítélheti el. Ez itt egy gasztromédia, ott kint szinte mindenki túlsúlyos, ezért fogom kipróbálni, így a fika helyett inkább konstruktív segítséget kérek, esetleg tapasztalatokat, és kipróbálásra érdemes, valamilyen hangzatos elméletre épülő étrend-tippeket, hátha lesz még kedvem februárban ilyesmivel foglalkozni.