Pár hónapja jutottam életem egyik legnagyobb vágyálmához, Giannitól kaptam egy kardhalfejet. A fejből koponya lett. De mit kezdjek egy foltos, félig lekaparhatatlan, kemény bőrrel borított, zsíros csonttal?

 

 A kifőzés sem ment könnyedén, a kiskutya miatt pedig a teraszra került száradni a koponya. Jó szokás szerint hónapokra. Az új évvel viszont minden rendezetlen ügynek pontot tettem a végére, a koponya se menekülhetett, a helyére kerül, vagy elvállalom a kudarcot és kidobom.

Sajnos a koponya szarul nézett ki. A kardról nem jött le a bőr, cserébe ahol a fejhez csatlakozik szakadozottan ért véget. A csont zsíros foltokkal teli és ronda sárga színű volt. És kicsit büdös. Összeségében undorító volt, így nem akartam bevinni a lakásba.

A MIE-n kerültem közeli kapcsolatba a buhera gyorskezű istenével, ami az esetek 90%-ban azt jelentette, adunk még egy jó nagy és drága pofont a szarnak, mielőtt kidobjuk. 

Bíztam a 10%-ban és a vizuális művészetek művelésében jártas kollégák jól ismert alapmódszeréhez fordultam. Lefestem. Most. 

A buhera istene gyors, nem tervez, nem gugliz más aranyra fújt koponyákat, nem takar ki matyórózsákat, hanem a kezébe fogja a lakásban két arany árnyalatban is megtalálható szórósprét, a koponyát egy női magazin kitépett lapjaira helyezi, ráz, fúj. Bumm.

A buhera istene nem néz be a lakásba, nem gondol az ott lévő tárgyakra, színekre, hangulatra. A buhera egyetlen feladatra tud koncentrálni. Hiszen isten az, nem istennő. 

Elmentem a dolgomra, száradjon, úgyis mindegy már, a buhera istene jóllakott. Használható a termék, vagy nem, az mindegy. 

Hazajöttem és a koponya jól nézett ki, de hova rakom. A falra, ez alap, de hova, elég furcsán néz ki szemből, mint egy nagyon nagy szög, körbejárhatóság kéne neki. Erre ott volt a lakás kellős közepén az oszlop, amit mintha kardhaltrófea-tartónak terveztek volna. 

Így.

A kekik, narancsok, világosbarnák között kiadta a 10%. 

Aki beszólna a tipli és csavar igényös beszerelésére, átjöhet megcsinálni jobban, vagy kussoljon.

Arany haltrófea, kéne otthonra?