Ilyen hegy, olyan hegység, egy president, csak ízük volna, de az nincs. Érdektelen bársonyos trappisták, semmi közük egy alapos, lesből támadó camemberthez. A szabályozásba mégis beleférnek, és néha a kosárba, hűtőbe is kerül belőlük. Mit lehet kezdeni ezekkel a korongokkal?

Az egyik megoldás a türelem. Hónapokig a hűtőszekrényben felejtve még ezekben is kicsírázik az élet, és ehetővé válnak. Eskü.

Aki nem ér rá, folyamodjon a klasszikus kolis trükkhöz, melegen minden jobb. Csípőssel megkezelve pláne. Nem az éttermi gyakorlatban még mindig vegetáriánus rántott camembertre gondolok, mert kár bele annyi vesződést.

Fogom a sajtot, vékonyan levágom a tetejéről a penészréteget. Serpenyőben kevés vajat olvasztok, rárakom a sajtot és fedő alatt megolvasztom. Kiveszem és mostantól csak jó alapanyagokhoz nyúlok. Meglocsolom csiliolajjal. Finom balzsamecettel. Koriandermártással. Áfonyaöntettel. 

Mit kezdenek a konfekció-camemberttel?