Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legjobb angol étel egy ital

Nem, á, ne menjünk metróval, tök jól bírom a gyaloglást, azért jöttünk, hogy lássuk Londont, még akkor is, ha ez a negyed épp a Hungária körútra emlékeztet. Parkoló-és irodaház-sivatag, sehol egy lélek, idegborzoló és izomfagyasztó szél, színtelen szürkeség ameddig a szem ellát. Az oszlopok lassan egybefolynak és kicsi csillagokkal tarkulnak, mi bajod, á semmi, lehet, hogy elájulok, vagy hányni fogok, enni, inni, ülni, pisilni akarok, most. Jó, bírd ki a következő sarokig. Nem, most. Terhes vagyok. Csinálj valamit.

176 Tovább

Nagy harcsából, sok recept

Iszonyú nagyfejű húsához jutottunk, de hiába kísértett egy hatalmas bográcsnyi harcsapaprikás. A paprikással járó negyed órás meló is hiába vonzott, mellette csak az üveg sörökkel mélázás maradt volna a szemerkélő esőben, de mi inkább nekiálltunk józanon játszani.

25 Tovább

Pacal, hidegen, mindenkinek

A hideg pacalt csak az alkohol, vagy hormonok tehetik kívánatossá, mert egy pörköltre fagyott zsír, és a mereven elhajló, hűvös fodrokkal borított gyomordarabok normális körülmények között ellenállást váltanak ki a legéhesebb hordából. Ez az elmélet is megdőlt.

Az ébredés után tűzhelyen felfedezett, az oldalán végigfolyó szafttól ragadós lábasból kézzel kicsipegetett pörkölteket nem lehet elfelejteni. Egy ilyen mozdulatnak mindig vannak előzményei, az előzményeknek nem csak a fagyos pörkölt energiatakarékos felhasználásába torkolló következményei, ezek röhögve felemlegetéséhez tapad a langyos tejeskávé mellé fogyasztott hideg, narancsárga hússaláta. 

A pacal hideg elfogyasztásának van egy civilizált módja is, bár ez kevésbé alkalmas a felkavarodott gyomor és a harácsolórohamban szenvedő női szervezet csillapítására. Ez csak függőséget okoz. Előételnek, akár főételnek, sörkorcsolyának, reggelire. Köret nélkül, akár.

  • 1 kg, lehetőleg nem hidrogénezett (drapposbarna, csúf legyen) pacal, nagyon finom, 2-3 mm széles, 3-4 cm hosszú csíkokra metélve
  • két bő hüvelykujjnyi gyömbér
  • fél fej (6-8 gerezd) fokhagyma
  • 2-3 db nagyon erős chili
  • 1 dl olaj
  • 1 dl szójaszósz
  • só, cukor
  • opcionális: alaposan lekefélt mandarin héja, egy evőkanál ötfűszerkeverék (csillagánizs, szegfűszeg, szecsuáni bors, fahéj, édeskömény) az olajban kicsit megpirítva, és úgy elkeverve a pacallal, fogyasztás előtt kihajigálva

A pacalt ecetes, sós, cukros vízben vajpuhára főzöm. A fokhagymát, chilit, gyömbért nagyon finomra vágom, ha lehet, mozsárban pépesítem, elkeverem az olajjal, szójával és a pacallal, hűtőben legalább egy napig érlelem.

Ettek már pacalt hidegen?

 

80 Tovább

malackaraj

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek