A Bélben az igazság és az XXL Catering a 2010. október 7-október 10.-ig tartott Budavári Pálinka és Kolbászfesztiválra is kisütött valamit, főleg kolbászt.

A Bélben az igazság vezető magyar séfek és a legolvasottabb magyar gasztroblog együttműködéséből született alkalmi formáció. Takács Lajos, az Olimpia séfje, Kerekes Sándor, a novemberben nyíló Hold Bisztró séfje, a Gold Bisztró konyhafőnöke, Litauszki Zsolt, a 21 kreatív séfje és Bernát Dániel, az U26 séfje először a 2010. évi Borfesztiválon állt össze A csirke osztrigája néven.

A kezdeményezés célja, hogy a fesztiválok ételkínálatában is kiváló minőséget mutassanak fel, őszinte stílusban. A csapathoz most Péter Anna, a Malackaraj.hu alapítója csatlakozik, hogy együtt meggyőzzék a fesztivál látogatóit: nem a paprika teszi a kolbászt.

Menü: A Bélben az igazság standján kapható sült kolbászok:

  • Narancsos, diós vaddisznókolbász áfonyás mustárral – Bernát Dániel
  • Pacalos, csülkös kolbász füstölt mustárral – Kerekes Sándor+Takács Lajos
  • Törkölypálinkás, mazsolás véreshurka fügemustárral – Kerekes Sándor
  • Pink báránykolbász céklával és sütőtökös tormával – Péter Anna
  • Szárnyaskolbász erdei gombákkal, és wasabis mustárral– Takács Lajos, Olimpia

és klasszikusok mangalicából az XXL Catering Mangal Ica pultjából:

  • Enyhén füstölt paprikás-fokhagymás kolbász
  • Petrezselymes fehérkolbász
  • Bajor kolbász
  • Májas hurka
  • Véres hurka

Mindenkit sok szeretettel várunk!