Uborkasaláta, anarkinak. Csók.

 Anarki jól látja a lényeget, uborkasaláta nincs az interneten. Most már van. Kigrammoztam a vérbe, az úristenit neki! Nagymamai, ecetes-cukros iskola következik.

Hozzávalók:

  • 500 g kigyóuborka (nem kell meghámozni, és legyen jó kemény, mert)
  • 10 g só (ez az elősózáshoz kell)
  • 5 g só (a salátaöntetbe)
  • 35 g kristálycukor (a salátaöntetbe)
  • 15 g 10%-os ételecet (a salátaöntetbe)
  • 1 dl víz (a salátaöntetbe)
  • 5 g édesnemes fűszerpaprika (utólag megszórni)
  • 100 g tejföl (utólag a tetejére)
  • kóla (mert menten elájulok)

Idő: 25 perc

Nehézségi fokozat: könnyű

Nem pakolok ki a mosogatóból, mert egy lusta dög vagyok, megmosom az uborkát.

Az uborkát legyalulom.

Rászórom a sót, 20 percig pihentetem, közben elkészítem az öntetet.

Addig keverem a vizet, a cukrot, sót és az ecetet, amig feloldódik a cukor. (ugyanez való a klasszikus, tojásos nokedlihez készülő fejessalátára is)

Kicsavarom, a levet leöntöm az uborkáról.

Leöntöm a salátalével, és lehetőség szerint betolom a hűtőszekrénybe. Az adagolás: fejenként 100 g uborkára 25 g tejfölt kanalazok és megszórom 1 g fűszerpaprikával. Pornónézéshez ideális.

Mire használják az internetet?