Szarvasgombász barátunk Bagi István oldalán találtuk ezt a CBS riportot, ami ismét megerősíti azt a tényt, amit már mi is többször hangsúlyoztunk, kerüljék a kínai szarvasgombát!

 

 

Angolul nem tudó olvasóinknak az összefoglalt lényeg.:

Amit az elején a reklámszpotban csinálnak a piros autóval, CG-trükk, ne próbálják ki otthon!

A szarvasgomba, különösen az isztriai (Tuber magnatum) és a francia (Tuber melanosporum), olyan értékes élelmiszerek, hogy a drogkereskedelemre jellemző maffiázás és az ízetlen kínai behozatal fenyegeti.

Egy kis Perugia és cukk kutya és malac keresi a föld alatt élő szarvasgombát. Bokáig érő nercbunda alert!!!

2:28-nál ezer dollár a bácsi tenyerében. A bácsi szereti a feleségét, de a kutyáját!

Franciaország. A misén nem pénzt, hanem szarvasgombát adnak.

Bruno szarvasgombakereskedő nem mer beszélni a kereskedelemről, mert a maffia. Egyszer elloptak tőle 200 kg szrvasgombát, nem a pénzt, a gombát.

A jóképű szarvasgombásztól elrabolták a kutyáit. 

A kemény dió mégis a kínai gomba.

A kínai szarvasgomba (Tuber sinensis)gané, se íze, se bűze, faízű. A kínait termesztik, ezért fillérekbe kerül. A francia és a kínai ránézésre hasonlít, és itt jön a csalás. Van, aki keveri a kettőt. Mintha lisztet szórnának a kokainba.

28 tonna kínai szarvasgomba érkezik Franciaországba évente, ugyan hova vándorol? A CBS talált egy terméket, francia termék megjelöléssel, de a hátán ott az árulkodó név, a kínai szarvasgomba latin neve.:

Az amerikai törvények nem határozzák meg egy szarvasgombatermékben a pontos fajtaneveket, így lesz a kínai kaki francia szarvasgombaexport.

A legsúlyosabb baj mégis a környezetszennyezés, amit a kínai gomba spórái okoznak, mert képesek elterjedni a földben és kiszorítani a minőségi fajtákat. Mint a busa, a Balatonban, ismerős, mi? Olaszországba pont ezért tilos beszállítani kínai szarvasgombát.

Ne vegyenek kínai szarvasgombát, mert átverés és környezetszennyező, akkor is ha olcsó. 

Akit érdekel a szarvasgomba bővebben, rengeteget foglalkozunk vele, cikkek a linken. 

És így vásároljunk szarvasgombát.