Gazznak kösz a tippért

Egyrészt volt az olvasói tipp, másrészt a városi legenda, ami szerint Budapest összes baklaváját egy pékség gyártja. A legendát bedaráltuk, nem egyformák ezek, csak abban hasonlítanak, hogy jó baklava egy sincs köztük. 

 

Papival álltunk neki a nagy baklava-sétának a körúton, legyen aki takarít. Végül nem vállalta el, a kiskutya, több év utcai élet ide, vagy oda, a harmadik csücsöktől elfordult. Én ezt nem tehetettem meg. A baklavák 200-250 Forintba kerülnek és néhány, jelzett kivételtől eltekintve azonos méretűek voltak.

Sahara József krt. az Üllői útnál

Nagy csalódás, a humuszuk elég jó, de a baklava száraz, teljesen ízetlen, legfeljebb állott. Zabaroham leküzdésére jó. Nagyon szomorú szmájli.

Star kebab József krt. 58.

Itt egy öregasszony a fehér spiccét ki akarja házasítani a Papival, szívesen megütném, értse meg, nem érdekel, hogy nem bánt, a múlt héten a konyhapulton kutyát borotváltam, fertőtlenítettem, másnap -15 000 az állatkórházban és az se bántott, VIGYE INNEN A KRV KUTYÁJÁT! Az állag itt is száraz, és bár nyomokban tartalmaz fahéjt, de ennek is elsősorban hűtőíze van.

Karaván török büfé Erzsébet krt. 4.

Ez legalább szuper lucskos, a teteje pöttyet roppan, és végre nem állott. Fűszereket ehhez sem használtak, de iszonyatosan édes, szerethető darab. 

Döner Kebab Király u. 55.

Húha, végre egy halvány, üde citrusos árnyalat, és brutálisan elázott állag, tetszik. Itt tolok egy ayrant, ami egy baklava-tesztben pont annyit ér, mint sólet a tizedik sör után.

Mester gyros Mester-Angyal sarok

Száraz, teljesen jellegtelen, érdektelen szénhidrát.

Afandina Mester u. 46. 

Szokatlan, lisztes állag, ez sokkal kisebb méretű a többi tesztalanynál.

Török étterem Teréz krt. 18.

Ez az egész merítés legsúlyosabb darabja, mintha zsírral készült volna. (Ami nem hülyeség, éppen lehet azt is, birkafaggyúval például) Vállalhatatlan vonzalmat érzek iránta, de baklavának ez se jó, sehol a citrom, sehol a fűszer.

Szeráj Szt. István krt. a Jászainál

Kifejezetten friss, nagyon jó állagú sütemény, pont az elázott és a ropogós között, de a fűszereket ebből is kispórolták.

A köztársaság téri, talán legjobb gyrosos nem árul baklavát, az üllői úti (Corvinnál) isteni schwarmás baklavája se jó. Egy vad zabarohamban még mindig tökéletes célszerszámok ezek a büfés sütemények, de szívet-lelket, ahogy a citromot, fahéjat, kardamomot, neadjisten rózsavizet, narancsvirágvizet nem rakják bele. Csak a cukrot. 

A másik oldalon megmutatjuk az egyetlen lehetőséget egy szuper, citrusos, illatosan fűszeres, és tömény baklavához: süssék meg maguknak!

 

 

 

 

Ettek már jó baklavát?