Húsz konzerv, hat ember, egy kutya, rengeteg szenvedés. Bolti májkrémkonzerveket értékeltünk. Túléltük.

Sertés, kacsamáj, és baromfi, de az szinte mindegy, vakon, kevés kivétellel (nulla?) úgyse tudtuk volna megmondani a termékek eredetét. 

Az összetevőket nem gépeltük be pontosan, azt a galériában találják, ide csak a lényeget emeltük ki.

A klasszikus konzervek mellé vettünk két iszonyatdrága libamájpástétomot, amikből egy szelet többe került (Culináris és Sarki Fűszeres a két forrás, a Sarki Fűszeresé volt a nyerő, bársonyos, habos, tökéletes), mint az összes konzerv, de annyival jobbak is voltak. De ez csak a motivációs máj, a lényeg a fémtetők alatt volt.

Hamé májkrém (25% sertésmáj, tartósítószer, stabilizátor, ízfokozó van)

"Ennek mitől van karácsonyi süti íze?"

"Ez tényleg fahéjas!!!"

"Ez édes, brrrr!!!, mézeskalácsos máj, őrület!"

"Forraltboros nincs?"

Ponnath (50% sertéshús, 30% sertésmáj, emulgeálószerek, tartósítószer, antioxidáns van)

"Ezt a Tótavének ajánljuk, ő pörgött annyira az Aldira, nem?"

"Jé, ez nem rossz, nagyon, nagyon fűszeres, ami felébreszti a gyanút, hogy valamit takargatni akarnak vele, de az az agyam, a nyelvem attól még szereti."

"Szerinted az ízérzet az így hol keletkezik? A nyelveden, miii?"

"Jaja, elfedik a semmit a fűszerrel, de attól még jó."

"Túl gyanakvók vagytok, nézd már meg az összetételt, ebben van anyag."

"Jéééé."

"Nekem most kezdett el hiányozni a paprika. Nincs májkrém tévépaprika nélkül."

Uzsi (40% máj és hús, az összetevők között sem ízfokozó, sem tartósítószer, semmi adalékanyag, a galériában ellenőrizhetik)

"Hú, milyen darabos állaga van, mintha sóder lenne, nem krém."

"Ez egy pépesített lecsó."

"Nem akarom hogy majd a gyerekem ezt egye!"

"Akkor nem adsz neki ilyet bazdmeg!"

"Az a klasszikus zsíros, milánói makaróni íz!"

Erdélyi tradíció sertésmájkrém (24% sertésmáj, tartósítószer, stabilizátor, szójafehérje, antioxidáns, sűrítőanyag van)

 "Hú ez nagyon finom! Győztes, elég, kiszálltam, adjatok egy cigit!"

"Ez tényleg jó. Ebben a mezőnyben."

"Ennek vállalható az állaga, nyomokban tartalmaz májízt, ez itt tényleg nyerő." 

Gyulai csirkemájaskrém (12% máj, szója, tartósítószer, stabilizátor van benne) 

"Nem akarom, nincs itt az Anna, menjünk rá a Sarki Fűszeres májra!"

"Mi ez a kutyakajaszag?"

"Ugye ez az utolsó baromfikrém, mert nem érzem a májat, cserébe istállószag-íze van."

"És fémes utóíze, kérek pálinkát! Most!"

"Úgy kóstold hogy a szádba veszed, és kifújod az orrodon a levegőt."

"Neked elment az eszed, úgy megvakul az orrom!!!"

Hamé kacsamájas és libamájas, ínyenc pástétom (16%kacsa ill. libamáj, sertésmáj, aroma, ízfokozó, stabilizátor, tartósítószer, TEJ van)

"Hagyományos íz? Na ne, ki a faszomnak a hagyománya ez?"

"Májízű, attól lehet hagyományos, röhej."

"Tényleg májízű, ami ebben a mezőnyben már eleve csoda."

"A liba lágyabb, de mindkettőnek bakelites utóíze van."

CBA baromfimájaskrém (20% csirkemáj, szója, stabilizátor, aroma, tartósítószer van)

"Én egyszer fogadásból ettem whiskast."

"Ezt már mondtad egyszer."

"De ez most a halas whiskasra hasonlít."

"Tényleg van halas mellékíze, ez aggasztó"

Címeres tyúkmájpástétom (15% tyúkmáj, szója, antioxidáns, elmulgeálószer, savanyúságot szabályozó, tartósítószer, nitrites pácsó, ízfokozó, amit lehet belerakni, ebben benne van, csak a máj, az a kevés)

"Pfúj bazdmeg, ez nem ehető"

"Ó KURVAÉLET, MOST VAN ELEGEM!!!!"

"Liszttel felesben elturmixolt, ízetlen kocsonya, bűntett, nem hiszem el, hogy ezt lehet, hogy ez belefér a szabályokba, törvényekbe. Elszámoltatást!"

"Címeres, hát címeres barmok vagyunk, hogy ezeket egyáltalán megkóstoljuk, ezt még feltépni se lehetett rendesen."

Rex Ciborum libamájpástétom (50%libamáj, szójafehérje, kukoricaliszt, tartósítószer) 

"Ez volna az elit 50%? Az állaga jó!"

"Semmi bántó nincs benne, de többet vártam"

"Nincs baja!!! Sőt, MÁJÍZŰ!!!"

Orsi kacsamájkrém (9% kacsamáj, fűszeraromák, tartósítószer, tejpor van)

"Morzsás állagú, morzsával felütött máj."

"Nem nagy szám, de legalább nem sírtam el magam"

"Ti hülyék vagytok, ennek levespor-íze van! Kristálytiszta levespor valami krém állagra bűvölve."

Budget kacsamájas pástétom (6% kacsamáj, búzadara, búzaliszt, emulgeálószerek, aromák)

"Levespor kettő, nem hiszem el, én már kezdek kiborulni, mik ezek, mi a kurva anyjuk ez a 6%???? Mi???? Ki engedi, hogy 6% nyomorult májtól rá lehessen írni? KI?"

"Ez nem levespor, ez egy rémálom."

"Ezt a kutya sem kaphatja meg, amúgy meg ne ugassunk, rá van írva, budget, olcsó, olyan is, kár, hogy kilóra vetítve ezt az olcsóságot, olyan májkrémet rittyentek, hogy kezet csókoltok utána."

Scandia Erdélyi tradíció kacsa és libamáj pástétom (24% kacsamáj, stabilizátor, sűrítőanyag, szójafehérje, antioxidáns van)

"Ez egy teljesen alap májkrém, nincs szaga, kicsit sós."

"Kiszállsz a buszból a Tátrában, olyan, sítáboros, jó ez."

"Végre nem támad a májkrém."

"Van benne valami kellemes füstöltség, az tetszik."

"Nem akarlak kiábrándítani, de az csak aroma lehet, bocs, ettől függetlenül ehető kategória a cucc, kár, hogy már a belem kiokádnám legszívesebben, mert ez is tele van mindenféle segédanyaggal."

Globus szárnyas májkrém (26% baromfimáj, sertésfehérje, baromfiszív stabilizátor) 

"Ez borzalmasan műanyag, löncshúsízű, istenem, a Globus-aroma, ne szóljatok hozzám, a Chopok lábaihoz érkezett a busz, ma este fogok életemben először csókolózni a Klárival."

"Ezzel a Globusos szájjal? Szerencsétlen Klári."

Tanulságok:

  • Ne vegyenek májkonzervet, készítsenek maguknak.
  • Ha vesznek, figyeljenek, a kacsamájas pástétom nem egyenlő kacsamájpástétom, előbbibe elég körömpiszoknyi, 6% máj, hogy ráírják, utóbbiba se kell sok, de legalább több, 14%. Ez szerintünk megengedhetetlen kellene hogy legyen, de ez van, úgyhogy figyeljenek és ne vegyenek szart, pláne pénzért ne.