Nemrég volt pontyhét, és akkor mi van? A ponty a kedvencem, szenvedjen tőle más is. Ma pástétomnak, olyan még úgyse volt.

 

 

Bár az van a receptben, szálkátlanított, az nem fog menni, akkor sem, ha hisztérikusan röhögve, habzó szájjal viszi el a mentő a tökéletességre törekvő szakácsot. Ez a pástétom nem gyógyír a halak szálkáit reklamáló tömegek fájdalmára. Ez bizony szálkás marad, ráadásul a kis szemét tüskék nem a halevők átlal már jól ismert helyeken bújkálnak, hanem BÁRHOL előfordulhatnak. Magyar rulett a javából, pontosabban a vízből, csak az ugorjon neki, aki lenyeli a szálkát gond nélkül. Vagy rágjanak.

Pontykenyér

  • 1 kg pontyhús
  • 2 evőkanál fűszerpaprika (csípős inkább, de édes is jó)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 apróra vágott hegyes erős paprika vagy cseresznyepaprika
  • 300 gramm kenyér
  • 1,5 dl tej
  • só, bors

A halat kifilézem, megnyúzom, húsát szálkátlanítom (muhaha) és vagy nagyon apróra vágom vagy ledarálom. Összekeverem a tejbe áztatott, szétmorcsolt kenyérrel és a többi hozzávalóval. Pástétom-formába töltöm és 150 fokon másfél óra alatt készre sütöm. A receptet elkészíthetjük fogasból, angolnából, olyan halakból is, amiket könnyebben ki lehet szálkázni. 

Más, nagyon más pontyreceptek.:

Mizoponty

Pontyburger