Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miss Január

A kocsonyához vásároltunk egy disznófejet, mert kell a disznófej, majd mi azt tudjuk, vidékről felpestiesedett kislányok volnánk, adjad csak, belefér, hogyne férne. Itt a Vanda halkan megjegyezte, nincs akkora lábasa, amit én egy dehogynem vannal elintéztem. Ő meg egy bölcs lány, ilyenkor befelé mosolyog egyet, hogy később annál jobbat röhöghessen.

57 Tovább

A menta nem csak koktélba való

A birkahús és a menta valahol Stan és Pan után helyezkedik el az örök nagy párosok listáján.

45 Tovább

Ne higgyenek a parasztvakításnak!

Ha kettőnél több ismeretlen, vagy egymást látásból ismerő nő verődik össze olyan helyen, ahol fél óránál többet kell egymás társaságában eltölteniük, a csevegés ötödik percétől vagy szülni kezdenek vagy sütni. Szülni nem szültem, a nem, még nincs után arra már senki nem kíváncsi, sütni tudok-e.

63 Tovább

Citrommal fényeztük a bohócot

Kipróbáltuk a legszebb konyhai tárgyat, az Alessi Philippe Starck citromfacsaróját.

88 Tovább

A kocsonyavendég kiválasztása

Eoghan közel két méter, lehajolva tud csak bejönni anyámék földszinti konyhájába. A puli az udvaron meg akarta ölni, de egy puli csak motivált, sohasem céltudatos. Karácsony este van, ő az ünnepekre látogatott hozzánk, egy vad írrel könnyen barátkozik a vad magyar, a rendet a csapatban az ezüstanáltetkós mexikói tartja. Eoghan bejárta a fél világot, aludt Egyiptomban sivatagban, volt punk Londonban (akkor, bizony), hogy végül egy vizes falú, de gyönyörű házban lakjunk együtt hármasban Olaszországban. Aki már éhezett, mindent megeszik, nem problémás vendég, gondoltam.

128 Tovább

Legjobb kommentek 2009

Ezek voltak a tavalyi év kedvenc kommentjei. Van vicces, kedves, és természetesen röhejes is köztük, fogadják szeretettel, saját maguktól. Boldog Új Évet!

34 Tovább

Szilveszteri virsliteszt

Azt eddig is tudtuk, hogy a kétszáz forintos virsli ehetetlen, de melyik a legjobb? Átfogó termékteszt gazdaságostól a háromezer forintos luxusvirsliig. A videót Mészáros Gábor (Benikuty) kérésére eltávolítottam.

143 Tovább

Krumplipürével a traumatológián

Mivan? Felülök az ágyról, magamra borítva a pisztáciát. A felháborodás nemcsak annak szól, hogy megzavartak, hiszen most vannak azok a napok, amikor képes vagyok katatón állapotban a Bunyó karácsonyig c. filmet is megnézni a tévében, de mit akarsz enni?

114 Tovább

Karácsonyi szent ostya

Vegetáriánusként sosem veszélyeztetett a karácsonyi zabálás. Nagymamám - rendes nógrádi asszony - az elmúlt húsz év alatt sem tudta megemészteni döntésem. Még most is elhangzik néha: ha húst nem eszel, legalább ezt a kis szalámit egyed meg. Számomra az ünnep inkább a böjtöt jelenti, a rokonoknál csak a problémás vendéget jelentem ebben az időszakban is. Egy dolog mégis van, amivel túl tudom zabálni magam karácsonykor, ez jelesen az ostya. Mit tagadjam, ostyafüggő vagyok. De nem ám a sós, vagy ne adj' Isten a fényűző töltött termékekre izgulok. Nekem a karácsonyi, papírvékony, íztelen ostya a kedvencem.

34 Tovább

A kedvenc pörköltem

Úristen, hogy bűzlik az ágy, faggyúszaga van, mennyi birkát ettünk tegnap? Apád egy fél birkát legalább feldolgozott, és szerintem mind megettük, és voltak ott valami vörösborok is, fáj a fejem és félek, új matracot kell vennünk, mert ez birkaszagú. Áááá, nem fogod elhinni, birkásat pisilek.

87 Tovább

Az eldugott piák ideje

-Hm, megdöbbentő ez az aszú, megtudhatunk róla valami közelebbit?
-Céges repiajándék volt, várjál, megnézem a dobozt, azt mondja, nahát, 1956- itt az egész család egységesen verte ki a félig kiivott poharat a vodkanarancs korban lévő kiskamasz kezéből és nagyon röhögtünk. Az ötven éves aszú csak a véletlennek, és a karácsonynak köszönhette a méltó felhasználást.

50 Tovább

A legaranyosabb kölykök

Ma reggel anyáméknál kismalacokkal játszottam a disznóólban. Szaros lett a selyemszoknyám, még most is ólszaggal van tele az orrom, de megérte.

49 Tovább

Malackaraj.bash.hu

Kedves Olvasóink,

Fogadják szeretettel 2009-es levelezéseink legjavát. Hajnalka stand-up comedy, Anna csak alákontráz néha. Vigyázat, vágatlan, ezért közönséges nyelvezet.

40 Tovább

Bonbongyár a konyhában

Nem vagyok hajlandó több csokoládét a számba venni. Oké Vanda, senki sem várja el. Azt gondolták, csokoládéból soha sem elég? Egyszer készítsenek pralinét, majd megtudják.

49 Tovább

Barátom, a maghőmérő

Eddig se volt bajom az egyben sült húsokkal, de mától egészen biztosan nem fogom elrontani egyiket sem. A maghőmérőt még az Égővel vettem, amikor ő a kerámiakést. Impulzusvásárlás volt, nini maghőmérő, de jó, nézd csak, ezeröt, biztos jó lesz valamire.

48 Tovább

A fiúk nem szeretik, pedig ha tudnák

Azért küldtek ide a barátaim, azt mondták, az a zellersaláta jó. De én nem szeretem a zellert. Összenéztünk Eszterrel, még egy zellerellenes férfi, ahogy a Hegy megy bulin szinte mind az volt. A rillette elfogyott, a zellersalátánál csak a céklasalátából maradt több. És az életemben is csak ilyen pasik fordultak meg. Mindent megettek, csak a zellergumót nem.

74 Tovább

Marcipán, olcsón

Otthon gyúrva egy kiló, a boltban egy kis doboz marcipán kerül 1500 Forintba. A marcipánt talán mindenki szereti, én se vagyok kivétel. Fogalmam sem volt, hogyan készül. Mandula, persze, ezt tudtam, de semmi többet. Mézeskalács-recept keresés közben futottam bele egy leírásba és leesett az állam.

99 Tovább

A halak marhahúsa

A szép tonhal sajnos teljesen tájidegen nálunk, de szerencsére elég jól bírja a szállítást. Egy, ha mégoly kicsi, de egész egyed érkezésétől annak ellenére megvadultunk, hogy láttunk már elég tonhalat. Lajos kezében kimondottan jól állnak a nagy húsok.

75 Tovább

Szolgálati kérdések

Kedves Olvasóink, fejlesztenénk a tartalmat, lenne még több poszt, új, hasznos rovatok, de ehhez kéne a lóvé, ahhoz kell a hirdető, a hirdető meg kérdez. Mellesleg engem is érdekel, kik járnak ide.

37 Tovább

Az elszaporodott baktériumok sorsa

Rendszeresen túltenyésztem a joghurtot, csak állok a hűtő előtt egy kiló iszonyatosan erős, savanyúba forduló ízű, ehetetlen mikróbateleppel és elegem van az egészből, elegem van magamból, hogy nekem semmi sem megy kicsiben.

19 Tovább

A karácsonyi poszt

Hiába híreszteltem, én ugyan nem karácsonyozom össze a karajt, mégis lesz egy poszt. Ez az. Vegyük racionálisra, ezért átfutottam az esetleges konyhai lidércnyomásokat és összeállítottam pár tipikus menüt. Remélem segítek mindenkinek, aki ilyenkor nem beleül a halászlébe, kacsasültbe, diós kosárba, mint ahogy én is, hanem nála ülnek bele mások a tutiba. Talán így még tutibb lesz.

80 Tovább

Egy konzervhús világkarrierje

A pastrami nem volt mindig menő, csak egy tartósított hús. De pár jóínyű zsidó befuttatta.

Fotók:The PIG/Lukács Dávid

62 Tovább

Süti szénhidrátfüggőknek

Egy barátom, épkézláb tyúk híján engem kért meg, süssek a céges karácsonyra. Reménykedtem, sztéket akar, de nem. Gyerekeknek kell süti. Nem zavarja, hogy nem szoktam sütni, és fogalmam sincs a gyerekek igényeiről. Kénytelen voltam átgondolni.

65 Tovább

Harc a vajjal

A tészták sokkal gonoszabbak a húsoknál, de egy mérleggel és rengeteg anyázással kordában tarthatók. Egy szték, salátával, húsz perc alatt ott van az asztalon, csak egy serpenyőt kell utána elmosogatni. Egy húsos pite deszkát, tálat, formát, serpenyőt koszol, száll a liszt, vajas a kéz, hagymát kell vágni, pirítani. Gyűlöletes szerelem a jó tészta, sajnos nem lehet mindig natúr sülteket enni.

55 Tovább

Malackaraj média

0 Tovább

malackaraj

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek