Nemrég volt pontyhét, és akkor mi van? A ponty a kedvencem, szenvedjen tőle más is. Ma pástétomnak, olyan még úgyse volt.
Bár az van a receptben, szálkátlanított, az nem fog menni, akkor sem, ha hisztérikusan röhögve, habzó szájjal viszi el a mentő a tökéletességre törekvő szakácsot. Ez a pástétom nem gyógyír a halak szálkáit reklamáló tömegek fájdalmára. Ez bizony szálkás marad, ráadásul a kis szemét tüskék nem a halevők átlal már jól ismert helyeken bújkálnak, hanem BÁRHOL előfordulhatnak. Magyar rulett a javából, pontosabban a vízből, csak az ugorjon neki, aki lenyeli a szálkát gond nélkül. Vagy rágjanak.
Pontykenyér
- 1 kg pontyhús
- 2 evőkanál fűszerpaprika (csípős inkább, de édes is jó)
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 apróra vágott hegyes erős paprika vagy cseresznyepaprika
- 300 gramm kenyér
- 1,5 dl tej
- só, bors
A halat kifilézem, megnyúzom, húsát szálkátlanítom (muhaha) és vagy nagyon apróra vágom vagy ledarálom. Összekeverem a tejbe áztatott, szétmorcsolt kenyérrel és a többi hozzávalóval. Pástétom-formába töltöm és 150 fokon másfél óra alatt készre sütöm. A receptet elkészíthetjük fogasból, angolnából, olyan halakból is, amiket könnyebben ki lehet szálkázni.
Más, nagyon más pontyreceptek.:
Utolsó kommentek