Az angol gasztroforradalomnál bábáskodó Michel Roux szerint a fiiatal kollégái által kiadott szakácskönyvek fele nem éri meg a papír árát sem.

Angliában a karácsonyi szezonra simán kiadnak száz körüli szakácskönyvet, ebből minden második szemét - fakadt ki a Daily Mailnek Michel Roux, aki séfként az első háromcsillagos éttermet vezette Angliában. Roux szerint a könyvek felénél a papír többet ér, mint ami rá van nyomtatva, és ha akkad is benne jó vagy használható recept, az csakis azért van, mert a nagy számok törvénye alapján kell, hogy néha betaláljanak. "Hogy a bánatba ír valaki 30-35 évesen szakácskönyvet? Hát nem tud semmit. Ez ugyanolyan komolytalan, mint harminc éves korodban elkezdeni írni az emlékirataidat."

Roux nem volt hajlandó neveket mondani, de főleg a televízióban népszerűségre szert tevő celebséfek könyveire célozgatott.