A tegnapi Sátántangó percről-percre műsor beavászkodott a délutánomba, betolta a gályát az estébe, tönkretette a galériánkat, de nem bánom. Mert egy vagyok a kétszázból, láttam.

 

 

A fekete-fehér emlékekkel fotóztam be az ebédet, gyorsan kioltottam a színeit, tönreteszem, nem baj, most ez kell. Majd kattintottam egy előnézetet a fekete-fehér képekkel kistafírozott cikkre, és majdnem elsírtam magam. Dehogy tette tönkre, ez most tökéletes. Szia piros képkeret, meddig kerestem két éve a kódod sorát az oldal programjában, mégis hogy elfelejtettelek!

A fekete-fehér dizájn miattam van, szeretem a fekete-fehéret. Nem ruhában, máshogy. Fekete-fehér újságot akartam, legyen ilyen az arculat is, kifestőkönyvet egy gyerek vesz a kezébe. 

A képekkel, khm, mint az közismert, eleinte nem törődtünk, ennek pár hete vége, és a kép színes. Ma viszont óriási, fekete és hópárducokkal vívok, hiszen a blog, a sokszor csúf, vagy nem létező fotókkal is jól elcsúszott a síneken, ezek a fekete-fehér képek nem tesznek tönkre semmit, cserébe csodálatosan betartják szabályainkat. Valószínüleg majd győz az ész, és a szivárvány, de a mai nap legyen Tarr Béláé, mert nem csak a Sátántangót, a Werckmeister harmóniákat is láttam, és nem bántam meg, lassan erőt gyűjtök a többire. Tarr Bélát eddig is többször idéztük, mellesleg kedvenc irásaimba gabalyodva, itt és itt, te jó ég, Sátántangó jelenetet illesztettem a Karajba.

A galériában pedig a nyár közeledtével előtérbe kerülő apróhal-kezelést lehet színtelenül végigkövetni. Ma szardíniából és tempurának. Még egy hét van a böjtből, amit pont a születésnapomon fogok lerakni, sok torokkaparóan száraz pezsgővel és marhahússal. Ha egyszer pont így adta ki az a remek nap, amikor elkezdek medveczkyilonai számítások szerint is eltávolodni a harminctól.

A tempura, amit a másik oldalon már végigvettünk nagyon részletesen, a legjobb panír a lustáknak. Pár perc maszatolás és már sül a vacsora az olajban. A lisztezett halakat egy tojás, 2 dl sózott liszt és 2 dl jegesre hűtött víz nagyvonalúan elkavart masszájába mártom, és bő, forró olajban kisütöm. A maradékot marináltam.

A másik oldalon szexi Vénusz köldökét gyártunk, tortellini, feketén-fehéren.

Látták a Sátántangót?