Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Új szerelmem szíve kő

A jó eszköz hatalma óriási, elképzelhetetlen. Az első éles kés, az első ipari turmix, egy jó vasserpenyő, egy kézre álló autó a valós értékénél sokkal, sokkal többet nyújt a felhasználónak. Az élményhez nem kell harmincmilliós Porsche, sokszor elég egy darab pattintott kő, egy tökéletes mozsár.

75 Tovább

Harcosok, paleolitok és a többi marhaság

176/64, 2400 méteres Cooper-teszt, nagy fenék, némi kapaszkodóháj télire és jó közérzet. Ezt fogom vagy tönkretenni, vagy csinosítani a következő hónapokban a legidiótábban hangzó étrendek segítségével. Párat már összeszedtem, egyet ma elkezdek, de mivel havi bontásban cserélődnek majd, akár olvasóink is alakíthatják az életem.

366 Tovább

Az utolsó pacal

Arra ébredt, hogy megint elzsibbadt a bal karja. Kihúzta Márti feje alól és életre dörzsölgette. Óvatosan kiosont a konyhába és feljebb csavarta a konvektort. Mire megborotválkozik, már jó meleg lesz, és talán Márti is csinál valami reggelit. A tükörből egy elég megviselt ürge nézett vissza rá. Ki kell cserélni ezt a nyavalyás izzót, hiába energiatakarékos, olyan a színem, mint egy hullának. Bár, milyen legyen így október végén. Most is cirka öt fok van és esik ez a szar… mittudoménmicsoda.

35 Tovább

Taxidermia a negyediken

Bekapta.

Legutóbb akkor éreztem bosszantónak a kerékpárküllők jelenlétét, amikor anyu vitt bringán és alkapta a lábam. Akkoriban, talán pont ugyanakkor apu a panelkonyhában egy koskoponyát főzött ki. Ugyanebben a panellakásban vettem le a polcról a Trófeák kikészítése és bírálata című szakmunkát, míg a többiek ugróiskoláztak két Lotti között.

67 Tovább

Kismamánk kiborult

Mire aztán végre a csecsemő alszik pár órát, az anyja kipattant szemekkel mered a sötétbe, agya pörög tovább. Minden napra jut panasz: eddig azért nyafogott, mert óránként felbömbölték, most azért, mert már nem tud akkor sem aludni, ha kuss van. Tanácsok pedig vannak, bőven, áramlanak mindenhonnan. Nagyszülők, védőnő, barátok. Citromfű tea, természetes nyugtatók, forró fürdő, stb. A legutóbbi napi bölcsesség: - A pszichológusom szerint jógáznod kéne. Meg sok E-vitamint enni, az erősíti az idegeket. - ( - Nincs jobb témátok? - Kérdem én.)

A vitaminokat viszont komolyan veszem, ahogy a kedves ismeretlen pszichológus tanácsait is. Így aztán hetente nyomom ezerrel az ászanákat, a teljes légzést meg az ohm mantrát. Most sem volt azonban kedvem tablettákat kapkodni, ezért ismét kiszámoltam, hogyan vihetem be valódi forrásból az alvásmegvonástól megtépázott idegeim számára szükséges E-vitamin mennyiséget.

60 Tovább

Halak, csajok, satöbbi

Hintának

Az elmúlt év halai egy barátunknak, olvasónknak, aki egy éve nagyon hiányzik.

71 Tovább

Szeretlek, de nem adok belőle!

- Márpedig én ezt be nem viszem! És aki megpróbálja, annak velem gyűlik meg a baja! - ezt Bujus mondta a szelíd kétgyermekes családapa, aki szabadidejében szőlőt metsz és pingpongozik a fiaival. Villámló szemekkel nézett szét, és jobb kezét a pulton észrevétlenül közelebb csúsztatta egy konyhakéshez. Négyen álltunk a Laciék konyhájában: Péter, a galamblelkű marcipánkereskedő, a már említett Bujus, Laci a házigazda, és jómagam. Előttünk a pulton (Rejtő Jenő örök) a konfliktus forrása, egy tepsi báránysült hevert.

104 Tovább

Hogyan legyen ehető a sajttorta?

Van pár nemzetközi lelkesedés, amiben nem tudok részt venni. A sajttorta az egyik. Igen, ettem már olyat, amire azt mondták, ez az, ez a tökéletes, az mennyei, de az is csak egy sajttorta volt. Unalmas minekvan, desszertnek semmilyen, ételnek desszert, ha cheese cake-nek hívják, akkor se lesz több. Legalább könnyű elkészíteni. Én is sütöttem egyet.

243 Tovább

Köcsög és Tapló vs. joghurtos padlizsán

Köcsög egy Riga-lánc lazaságával köpte a rágógumiját a giroszos emberke feje fölött, a bódé hátfalára akasztott naptár bögyös cicababájának jobb mellére.

100 Tovább

Tibi lekvárja gone wild

Tibi lekvárját megeszed kanállal az üvegből. Darás tésztára borítod. A legsúlyosabb zabadüh idején eltűntetsz belőle egy üveggel, húsz deka vajjal és két egész fonott kaláccsal síkosítva, majd büszkén ülsz, ennyit csak csajok tudnak zabálni. Titokban, mert álltam már úgy a lekváros üveggel a hűtőszekrény előtt, mintha pohár lenne, a lekvár pedig szörp. Nem szép látvány, de ha a hormontermelésem az őskor szigorú törvényeinek engedelmeskedik, én bizony letérdelek, és szó nélkül követem a farkasüvöltést. Amikor megjön, úgyis kipisilem azt a hirtelen felszaladt öt kilót, vagy nem? Akkor lemozgom. Vagy nem.

Tibi saját fáján terem a barack, abból főzi, idén az üveg mellé kaptam egy barackpálinkát is. Tökéletes baracklekvár, édes, savanyú, mosolygósra húzza össze a fejem, benne Tibi szíve-lelke, amiből bőven van neki. Más főztje mindig jobb, a lekvárja, pálinkája pláne.

39 Tovább

Hogyan együk a halat?

Anna és Hajni megint közösen

Hajni megint itt van, de most békésebben alakul az élet, csak paprikás lisztben sütött kárászt eszünk és fröccsözünk. Igen, megígértük, lesz poszt a nyalásról, de férfi fogja megírni, nem mi. Addig is halevés, az áthallásoktól pedig legyenek szívesek, kíméljenek meg minket. Köszi.

59 Tovább

Sergio süt!

Hagyományos uruguayi ízekkel parti

10.22.-én, 13 órától

  • Uruguayi bélszín
  • Uruguayi spenótos palacsinta
  • Uruguayi kolbász
  • Sertésoldalas
  • Húsos és kukoricás táska
  • Saláták
  • Krumpli
  • Uruguayi puding tejkaramellel
  • Egy pohár Sangria/Víz

Korlátlan fogyasztás: 3600/fő 

Egyéb italok a la carte.  Kéretik előre jelezni a részvételüket!!!!!!!! a 06 20 9383554-es telefonszámon, vagy e-mail cím: sergiot@freestart.hu 

Fellép az argentinai Duó Garacas.  Jöjjenek szórakozni és jót enni. Lehet kóstolni a híres mate teat !!!!!!!! Szervezi: Sergio Tabeira

Hely: Bp.XI Bartok Béka 76 Arena Corner étterem. Élő latinoamerikai zene.Vetités : egy magyar-uruguay-i filme: Domingueando Jöjjenek szórakozni és jót enni!!!!!! Mivel elmegyek Uruguayba márciusig, ez lesz az utolsó alkalom ebben az évben . Várok mindenkit szeretettel

4 Tovább

A kismama hajnalban zseni, ja, nem!

Hajnali öt.

A csecsemő édesanyja már négyszer majdnem eljutott a REM fázisig. Majdnem. Összeszámolja, mennyi valódi félórát töltött alvással lefekvés óta, majd arcán mindentudó mosollyal állapítja meg: négy és negyed óra, elég az. A csecsemő légzése lelassul, szorítása enged, már csak nyálszagú mancsai kapaszkodnak a pizsamapántba, visszatehető lenne. Az édesanya azonban kiélvezi a nap legboldogabb tízpercét, mikor atomantiként száguldanak fejében a gondolatok. Nemcsak a bevásárlólisták pörögnek végig, de a bennfelejtett mosás, sőt, élete legfantasztikusabb cikkötlete, sztorija is beugrik: forradalmi ízkombinációk. Vadiúj technológiák. Hűtőben felhalmozódott értékes alapanyagok kreatív felhasználása. Önelégült vigyorral alszik vissza: mit neki gyeses agysorvadás.

74 Tovább

Dán reggeli, magyar módra

A Bock bisztró éttermet nyitott Koppenhágában, de ezt az index megírta részletesen, mi pedig a bejelentés alkalmából hozzájutottunk egy őrületesen fontos, új információhoz. Az ecetes hering alá sertészsír való, nem vaj!

Animigif galéria egy magyaros dán reggeliről.

92 Tovább

Hogy níz ki?

Hogy milyen átkozottul hideg van és milyen alattomosan áztatja el a ruháinkat a csíkokban szemetelő-szitáló őszi szél, csak akkor tudatosodott bennünk, mikor csontig fagyva, elgémberedett kézzel cipeltük a krizántémmal teli szatyrokat a zsúfolt temetőben. Pedig egyszerűen indult a nap, lustán, ahogy egy hétvége, ráérünk lány, begyüvök az egyórási busszal, elintézzük, oszt jóvan. Még akkor sem sejtettünk semmit, mikor a mama négy csíkos bevásárlószatyorral kászálódott le a buszról, úristen, anyu miért ilyen dögnehéz ez?

200 Tovább

Egy szobapóni etetése

2009. november 4-én, szerdán új lakónk érkezett egy 4 hónapos, súlyos tüdőgyulladásos welsh pónicsikó személyében.

100 Tovább

Drakula-szörp helyett

Kunnéni borzalmasan randa volt. Akkori eszemmel nem tudtam nála rondábbat elképzelni. Nagydarab, nagy hasú, nagymellű (TÚL nagy mellű) nagyhangú középkorú asszony bibircses orra alatt ritkás bajusszal, alatta még ritkásabb fogsorral. Túl hangosan beszélt és állandóan kommandírozott, rendszabályozott, sőt fenyegetett minket. Ő volt az óvodában a konyhás néni.

104 Tovább

Szádba veszed, nem nyeled le, mi az?

Nem tudjuk abbahagyni, miért is tennénk? 

Cum. Gum. (rágógumi-gum, cum-ondó, a helyre kis ciklámen blúzos pedig a tiszteletes felesége, aki bátran kimondja, de téved) 

Süt a nap, örülnek neki? Holnap eszünk is valamit! 

19 Tovább

Kedvenc gyerekdrogunk

Nem tudom, hogy megy mostanában, de mi sose hülyéztük volna le a mamát. Soha nem is gondoltam ilyesmire. De, igazából volt egy, egyetlenegy eset, amikor átsuhant a zavaros hormontócsákat köpködő kamaszagyamon, a mama normális? Miért, miért rak tököt a mákos rétesbe? És mindig rakott bele? És ezt miért titkolta? Engem elárultak! Zöldség van a kedvenc édességemben! Még ha csak zöldség lenne benne!

61 Tovább

Kedvenc film és pástétom

A magyarhangya bemutatja - Odeon mozink első Gasztro estéjét, ahol Kopogó Szemű vendégeinket várjuk, hogy Péter Anna a Malackaraj blog szerzőjének Zöld Hentesek című műhöz álmodott véres falatkáival töltsék meg filmre éhes gyomrukat.

29 Tovább

Leves lerágott csontokból

Szeretem a kínai konyhát. Szeretem a kínai konyhát a maga helyén kezelni. A világ egyik legnagyobb, legmeghatározóbb konyhája, jó neki. Legalább nem fél a sötétben. Ettem kínait a világ számos pontján, (Kínában is) de megmondom őszintén, nekem az amszterdami kínai ízlett a legjobban.

68 Tovább

A legsósabb pite

- Belenyomkodsz valamilyen tésztát, kirakod szardellával, rengeteg olívabogyót pakolsz bele és megsütöd. Hidegen is jó, sőt, és szerintem olasz recept. Ja, és gruyére-t reszelsz rá.
- Gruyére? Az olaszok gruyére-t reszelnek valahova? Ez így veszettül tömény és ehetetetlenül sós, nem?
- Ja, póré, sok póréhagyma kell bele.

91 Tovább

Le a lekvárral, de a cukor maradhat!

Egészségünk álítólagos megóvása érdekében újabb, és újabb élelmiszer-adókat találnak ki különböző tárcák, legújabb bűnbak a lekvár és a szörp.

330 Tovább

Tortasütés gintonikból

A fél üveg pálinka, és az ugyanabból a barackból, Tibi saját barackfájának terméséből készült lekvár csodálatos másnapos következményei egy házibulinak. A két liter tonik határeset. A fél üveg gin, hát, MI AZ ISTENT KEZDJEK FÉL ÜVEG GINNEL? Tortát sütöttem belőle. Gintonik-tortát.

57 Tovább

A legjobb éttermi sajttálak

Egyre több étterem követi azt a jó és indokolt szokást, hogy a desszertek mellett sajtokat, sajttálat is ajánl. Mindenki csak nyerhet a helyzeten, a sajtok tűrik a tárolást, sok vendég nem eszik desszertet, sok pedig megszokta a sajttermelésben erősebb országok éttermeiben így zárni az étkezést. Íme pár étterem, ahol remek sajttálakba lehet akadni.

64 Tovább

malackaraj

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek