Ne fesd az ördögöt a falra, önbeteljesítő jóslat, és ezek minden nyelven megtalálható változatai, mert ha valakinek túl sokszor mondunk el valamit, még megteszi. Lásd menj akkor ahhoz a rohadt kurvához, na az is ritkán jön be úgy, ahogy elképzelik. Engem a mangóval idegeltek addig, hogy megcsináltam. Mangós oldalas. 

Az habanero illatos, gyümölcsös karaktere miatt illik a mangóhoz ezért bátorkodtam bevenni a buliba. 

  • 2 kg oldalas feldarabolva
  • 3 db egész habanero csili
  • 1 db egész, érett, édes mangó meghámozva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál fehér borecet/egy teáskanál tamarind paszta
  • 1/2 dl olaj (ebben az esetben olíva)
  • egy teáskanál őrölt koriandermag
  • 3 evőkanál méz
  • só, frissen őrölt bors a húsra

az alapanyagokat elturmixoltam és rákentem az oldalasra. Egy tepsibe raktam, és 110 fokon három óra alatt puhára sült. 

Ha grillre raknám, gyenge tűzön másfél óra alatt megpuhul, de figyelni kell rá, a méz miatt nehogy megégjen, az első órát érdemes alufólián sütni, vagy a sütőben előpuhítani 150 fokon egy óráig. Egyetlen hátránya, hogy grillezve le kell mondani az oldalasból kiszovárgó zsír és a gyümölcsös-csípős pác keverékéről, amit a tepsiből vadul tunkolt a csapat.

A végeredmény csípős és finom illatos, szerencsére a mangó és az habanero aromái is jól állják a sütést. 

A mangó behelyettesíthető:

  • érett őszibarack
  • maracuja
  • narancs
  • ananász

de a mangó a nyerő. Köretnek tarhonyával érdemes próbálkozni, az még jobban összezavarja a fogyasztókat.