Fogytam két kilót, és úgy tűnik, átestem a holtponton. Harcosok diéta, második hét.

Előzmények (ha nincs képben, kommentelés előtt könyörgöm, fussa át):

Második hét: -2 kg

11 07

Rossz kedvem van, kezdem unni és az emésztésem is felborult, ami várható volt a napi egyszeri étkezés és a hústúladagolás miatt. Napközben nem ettem, este egy alufóliában sült birsalmát, fél édesburgonyát és egy szelet marhaoldalast. 

Mozgás: 5 km futás

11 08

Ma sokkal rosszabb kedvem van, de a napközbeni éhség mérséklődött, ettem két tojást, pár szem olajbogyót, és egy falat spenótos csirkehúst. Este megint egy birsalma, fél édesburgonya, egy brutális csilipaprika (emésztést turbózni) és három szelet báránykaraj. És egy borzalmas, éjjel-nappaliból származó isler, amit néha megkívánok. Fel vagyok puffadva, ennék még, pedig nem vagyok éhes. Este, evés után pusztító rosszkedv száll meg. 

11 09

Napközben semmi, öt körül korai vacsora egy tányér palóclevessel és két darab, méretes túrós rétessel. Feszültség mint eddig, nincs jó kedvem, unom az egészet. 

11 10

Jól ébredek, nem vagyok éhes, délután belecsipegetek egy menüsorba a Vár a Spejzben, este egy sör és egy tészta. Határozottan jobban vagyok, mintha múlna az ideges rosszkedv, ami erősen köszönhető a Spájzban kóstolt csokoládés süteménynek.

Mozgás: 5 km futás

11 11

Tényleg fordult a kocka. Egész nap nem ettem semmit, viszont volt egy programom, ami próbára tette a türelmem és a természetem, de gond nélkül vettem az akadályt. Ez nagyon meglepett, mert a szokásosnál sokkal kiélezettebb vagyok, a rosszkedv túlfűtöttséggé alakult, de ezt az energiát könnyedén tudom konstruktívan hasznosítani. Vacsoránál elszálltam, hiszen itt volt Hajni, nagy tányér hallé tésztával, egy Bounty, egy nagy szelet túrógombóc-torta, három üveg sör, három pálinka. 

Mozgás: 5 km futás

11 12

Napközben egy szelet sült sertéscomb, és az evési szakaszt most előrehoztam egy jó birkázás kedvéért, 4 óra körül ettem egy tányér birkapörköltet, két almás süteményt. Egész nap aktív és teljesen normális vagyok.

11 13

Napközben sok gyümölcslé, este darás tészta és három üveg sör, közérzet szuper.

Mozgás: 5 km futás

Heti összefoglaló:

A hét második felére mintha megszoktam volna a rendszert, napközben nem gondolok az evésre, 4 körül kezdek megéhezni, és 6-7 között eszek, ami sokkal jobb, mint közvetlenül lefekvés előtt bezabálni, ezt a könyv is így javasolja. Ami sokkal érdekesebb, hogy élénkebb vagyok, mint valaha (nem voltam előtte sem az a kimondott teddlebatyu). Leginkább ugrásra kész vagyok, de nem idegbeteg módon, mert ugrani csak akkor ugrok, ha van mire. Erről a feszültségről meséltem egy barátomnak, ő küldte az alábbi linket, Shareef Abdul-Raheem, és más NBA játékosok Ramadan alatt szerzett tapasztalatairól. 

A harcos diéta és a Ramadan közé könnyű párhuzamot vonni, az iszlám naptár szerinti kilencedik hónapban napkelte és napnyugta között nem fogyasztanak egyáltalán élelmiszert és innivalót, nem dohányoznak, és nem élnek nemi életet a hívők. A kosárlabdázó (ő hajnalban, napfelkelte előtt is evett) esete azért érdekes, mert a szervezete óriási igénybevételnek van kitéve, egy ilyen étrend gyenge pontjai, esetleges előnyei abban az esetben garantáltan előjönnek. 

A játékos bizonyíthatóan jobban játszott az ünnep ideje alatt. Természetesen ezt befolyásolhatja hite, és a hajnalban bevitt táplálék is, de ezt egy hónapig, olimpikon sportolóként tartotta. Egy biztos, ha valaki hisz az étrendben, amivel le akar fogyni, az segíthet.