Egy egyszerű technológia egy még sokkal egyszerűbb, olcsó és szeretett alapanyag elkészítéséhez. Sertésfül, belül kocsonyásan, kívül ropogósan.

A fület, ahogy a pontyot is Huszár Krisztiánnál szedtem fel, sűrűn van náluk étlapon, de otthon is sikerülni fog mindenkinek.

A füleket (mangalicát használ, ha tudnak, szerezzeknek azt, vagy bármi háztájit, itt koncentrálódik a jó és a rossz is) kuktában hagymával, fokhagymával, csilipaprikával, egész borssal 2,5 órát főzi.

Leszűri, félbehajtja. A félbehajtás nagyon fontos, mert így képződik elég vastag szaftos, tocsogós réteg belül. A félbehajtott fületket lesúlyozva, préselve kifagyasztja (3 fokos hűtőszekrényben hűti).

A sütés hidegen történik, közvetlenül a forró, kevés zsiradékkal kikent teflonba dobja, ahol közepes lángon, 3-4 percig süti egy-egy oldalát.

Aki a kocsonyát szereti, egyrészt rossz ember nem lehet, és ezt is imádni fogja.