Előzmények, aki lusta olvasni, az a történet, hogy kipróbálok hangzatos és furcsa elméleteken alapuló diétákat. Az első a harcosok étrendje. Lényege nagyon röviden a napközben zöldség-gyümölcsre, kevés fehérjére korlátozott étrend, amit napnyugta után, este, egyetlen, korlátozásoktól mentes zabával lehet bepótolni. Sport ajánlott, ennek mennyiségét igyekszem az eddigi szinten (heti 3-5 edzés) tartani, hogy ne befolyásolja az eredményt.

Hasonló, sikeres kísérletet már folytattam, a kéthetes diétával, 2009-ben. Link.

Kezdés: 2011 11 01 176/64, 2400 méteres Cooper-teszt

Első hét vége: 63 kg

Többen hiányoltak képet, tessék, klasszik combos Kata vagyok rendes karral, vállal, nem fogok tizenkilókat fogyni, nem kell, nem is akarok, ez nem erről, nem rólam szól, hanem az étrendekről, ezt nem győztem eleget hangsúlyozni az elején.: 

2011 11 01

reggeli: bögre hosszúkávé üresen, ebéd: 4 db alma, uzsonna: egy alma, 10 dkg olajbogyó, vacsora: 13 db rántott, fél csirkeszárny (+egész nap folyamatos zöldteázás, 2 liter körül, szokatlanul szomjas voltam)

kb. 3000 Ft

mozgás: 5 km esti futás, és spontán, 5 perces pulzusterelő ugróiskola 

Nem kívánom ebéd után a kávét, se a redbullt, pedig szoktam, magam sem értem, de ezt betudom placebónak, biztos az újdonság izgalma. Mélypont dél körül, akkor szoktam ebédelni, de a négy alma tökéletesen rendberak. A vacsorát 4 óra körül kezdem tervezgetni, döglős szabadnap van, a 24 ötödik évada nem tereli el kellőképpen a figyelmemet. A vacsorát tovább bonyolítja az ünnepnap, semmi sincs a hűtőben, és bolt is csak éjjel-nappali van nyitva. Rántott csirkeszárnyakat kívánok, de durván. Így marad a meki, onnan rántott csirkeszárnyak, ez nem túl helyes döntés a könyvben sulykolt természetes alapanyagok, adalékanyagmentes táplálkozás fényében, de alapvetően nem sérti az étrendet. Futás után kanyarodtam arra, és az első szokatlan jelenség ott köszöntött rám, várni kellett, és ahelyett hogy vártam volna, a kiskutyával ugróiskoláztunk egy fél méter magas mellvérten. Mondhatni jó kedvem volt. Mellékes, de nem elhanyagolható tanulsága a napnak:

KFC rántott csirkeszárnyak › Mekis rántott csirkeszárnyak

11 02

reggeli: tea, ebédre kevés saláta, negyed csirkemell, délután 3 alma, 5-6 szem olajbogyó, vacsora: iszonyú méretű sült tarja, egy marék dió, kb 10 dkg morzsasüti almából. Üres hosszúkávé 11 körül, véletlenül, nem kívántam különösebben.

mozgás: semmi se

kb. 3000 Ft

Nem voltam este éhes, de az edzőnk, majd játékostesó is jelentős kifingatásra utaló üzenetet hagyott a Ladies üzenőfalán, ezért igyekeztem a csütörtök esti edzésre feltölteni. Közérzet? Hát, a közérzetem ilyen volt egész nap, kora esti csúcsponttal.:

11 03

reggeli: tea, kávé, délután egy marék dió, bringázás után pontosan öt nagyobb falat atomcsípős csirkehús, vacsora: egy sajtos naan birkahússal, marék dió 3 dl angolkrémbe keverve, egy doboz sör, napközben sok zöldtea, víz, egy kávé 11-kor

Ma is zsezsgek eléggé, és rettenetesen éhes vagyok egész délelőtt, az esti sör remekül bealtat, mintha hármat ittam volna.

Mozgás kb. 15 km városi bringa napközben + 1,5 óra szabadtéri erőnléti edzés este, amerikai foci módra, amit gond nélkül végigcsinálok, pedig nagy élmény lett volna kihányni a műfűre az iszonyat csípős vindaloot. 

kb 2800 Ft (a vindaloo-t nem számoltam)

11 04 

Kicsit túlettem magam hússal, ezért ma hanyagolnám, amit este megszegek. reggeli: tea, kávé, ebéd: alma, délután 4 db alma, vacsora: két szelet kenyér, az egyik konfitált marhaoldalassal, a másik sütőtökkel és rápirított sajttal, kb 2 dl almás crumble, 3 pohár sör. A söröket vacsora előtt ittam, kicsit becsíptem tőlük.

Általános közérzet jó, nem izgat már a napközbeni éhség, viszont délután négy körül iszonyú, ólmos fáradtság mászik a nyakamra, ledőlök, de aludni nem tudok, a redbull nem fér bele az étrendbe, light cuccokat csak végszükséglet esetén fogok inni, ezért iszok egy jó üres kávét. 

Testmozgás 4 óra rohangászás a városban motorkerékpárral, magyarul elhanyagolható.

kb 1500 Ft + a sörök kocsmában

11 05 

a húsra szabályt alkotok, jövő héttől csak minden harmadnap! A diéta előtt nagyjából ez volt a húsfogyasztásom, de most nagyon kívánom, ez lehet a beállt hideg, hormonális katyvaszok (a ciklikusan mozgó hullámokon élő női szervezet talán kevéssé alkalmas ilyen önmegfigyeléses kisérletekre, de ezért mégse operáltathatom át magam) miatt is.

Napközben egy pár virsli, 2 tojás, egy paprikás smoothie, egy alma (a virslit nem kellett volna, legalább jó minőségű, húsból készült virsli volt) vacsora:

Ma ráébredek, soha életemben nem ettem ennyi gyümölcsöt, mint az elmúlt héten, aminek nagyon örülök, és kezdem megszokni a reggeli koplalást (tipikus reggeliző voltam előtte, rengeteget tudtam ébredés után enni). Az egész étrend kezd lényegtelenné válni, nem kattogok rajta, közérzet jó, energikus, de nem idegbeteg. 

A napközbeni evések drága helyen, de otthoni árral számoltam, mert elvinné a matekot csúnyán:

kb. 2000 Ft

11 06

Reggeli semmi, délben viszont grúz ebéden voltam, ott nem hagyhattam ki egy-egy falat diós kacsát, pisztrángot, spenótos salátát és báránylevest. Mindenből nagyon keveset, talán összesen volt 15 dkg, és a süteményeknek szigorúan ellenálltam. Vacsora hamburger, 3 velős pirítós és két pohár sör. Éhes voltam, problem?

Közérzet remek.

Összegzés:

Testmozgással a szokásos szint alá mentem, és bár az étrendbe nem csaltam bele orosz krémtortákat reggelizve, de a mozgás elhanyagolása miatt nem voltam a legügyesebb, mától javítok ezen. Az alkohol, mivel ez egy részben méregtelenítő étrend, nem ajánlott, de nem is tiltott, ezért mérsékeltem, a rövidezést konkrétan abbahagytam, ami szintén előnyös a szervezetem szempontjából. Emésztésem pont, mint volt, remekül van, a hasam érezhetően apadt. 

Egész héten intéztem, nyomulós hatékonyság szállt meg, ami előtte is jellemző volt, de fokozódott, amit akkor elintézhettem, felhívhattam, megírhattam, azt nem halogattam, pedig ez előfordult régebben. Ez persze lehet az új étrend miatt magam elé támasztott elvárások miatt is, de ettől még dokumentálnom kell. 

Mivel a harcos étrend hangsúlyozza a méregtelenítést is, ez érdekes, indirekt módon -tömény elhagyása, sok gyümölcs és zöldség, cukor minimalizálása- egész szépen működik, kivéve a megemelt húsmennyiséget, ezt át fogom billenteni halra, mert nem gondolom, hogy rendben van minden nap húst tolni.

Ma indul a második hét.