Ánizs
Latin név Pimpinella anisum
Származás Dél és Közép Európa, India
Felhasznált részek termés
Felhasználási terület Emésztést elősegítő, pukiztató gyógynövény.Főzésnél édességekhez használható fűszer. A magokat ne egyben, hanem frissen durvára törve lehet a legjobban használni
Karakter Erőteljes ízű, frissítő, édeskés fűszer, édességek és likőrök alapanyaga. Minden mediterrán népnek megvan a saját ánizslikőrje, pálinkája, az olaszoknak a Sambuca, görögöknek az Ouzo, franciáknak a Pastis, a spanyoloknak az Anice.
Receptek Ha Carrarában járnak, ugorjanak be egy ánizsos csokisütire a Neptun szobor mellett lévő focacceriába. A csoki és az ánizs jól kijönnek, bármilyen egyszerű csokoládétortát, vagy muffint érdekesebbé lehet tenni egy kis frissen megtört ánizsmaggal