A garázsban leláncolom a bringát a motorról, dőlne a kocsinak, eléugrok, a váz a nadrágzsebembe rakott üvegnek ütközik. Hm. Nem biztos, hogy a combomra kötözött dorset nagás sóval kellene este bringaútra indulni. Elképzelem, ahogy az Oktogonra becsúszva törik az üveg, tépi a farmert, és a sebbe rögtön beledörzsöl a csilipaprikás só. Majd elviszem jövő héten, akkor táskával megyek, így iktatva ki a fegyencgyógyászat élvezetének legkisebb esélyét.

Ehhez hasonló sebkezelésre volt példa gyerekkoromban, akkoriban még nagyon nem a Waldorf, meg az érzéstelenítő injekció előtt beadott érzéstelenítők mentek. Amikor a kátyúfeltötlésre alkalmazott, vörös salakon kisergetett bringák miatt halomra taknyoltunk, a Robi anyukája, Évi néni instant ecettel gondolta megoldani tenyérnyi horzsolásaink fertőtlenítését. Azóta nem üvöltöttem úgy, pedig lett volna miért. 

A csilis só a Zolees forgatás melléktermékeként képződött, itt maradt a nyakunkon egy marék Dorset Naga, ami tekintettel kiadós mivoltára, biztos rohadásra volt ítélve. Megfeleztük, Balázs gyilok szószt készített belőle, én fűszersót.

A csilis só lényegében egy szexi Pista, elkészítése gyerekjáték, és ajándéknak is csinos. Hozzávalók:

  • 1 db Dorset Naga csilipaprika (természetesen lehet más csilipaprikából is készíteni)
  • 1/4 kg durva szemű só (vagy akár finomszemű)
  • gumikesztyű

A paprikát nagyon finomra darabolom, elkeverem a sóval és szétterítem egy tepsin, vagy asztalon. Félnaponta átkeverem, amig teljesen kiszárad, és üvegekbe töltöm. Eláll mindörökké, úgy lehet használni főzéskor, mint a sót. Csak ez csíp is kicsit.

Alábbi nyereményjátékunk nyertese kap egy üveggel a dorset nagás fűszersóból, és a képen látható csípősválogatást is mellécsapjuk! A kiszállítást vidékre is megoldjuk. Válaszolni kommentben lehet, a leggyorsabb helyes válasz nyer!

A nyereményjáték és a csípős sorozat támogatója a Nasivin, köszönjük.

A kérdés pedig: Melyik tévés sorozatban szerepelt a Dorset Naga kitermesztője?