Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Magyar mosogatólébe magyar szivacsot!

Egy kedves barátunk vásárolta a CBA-ban ezt a kalocsaira hajazó mintával megnyomott szivacsot, amivel biztos van, akinek jobban esik a mosogatás, mint egy pőre célszerszámmal.

0 Tovább

A nőkben reménykedhet a borbiznisz

Ma már korántsem olyan magától értetpődő, hogy az éttermi asztalnál a férfinek kell átnyújtani a borlapot. A női vásárlóközönség rohamosan nő, amivel a borászoknak is kezdeni kell valamit.

0 Tovább

Undorító, de igaz: karácsonyi menü konzervben

Kedves emberek, ez most nem gyakorlat, ez éles.

0 Tovább

Mit ettek a híres emberek, mielőtt meghaltak?

Mi volt John Lennon utolsó kajája, mielőtt lelőtték? És elvisé? És Julia Childé? A legnagyobb király amúgy a Titanic kapitánya, Edward Smith volt. Inforgrafika.

0 Tovább

Csípős cukor a fa alá

Nyilván mindenhol elkezdődött a karácsonyi őrület, nincs mit csodálkozni azon sem, hogy minden idők egyik legértelmetlenebb édessége, a candy cane, minden idők legtúlértékeltebb csípősz szószával ízestíve került piacra.

A kakasos Sriracha szósz igazából tényleg csak pár fokkal jobb az erős pistánál, éppen ezért teljesen érthetetlen az a kultusz, ami az évek során kiépült köré. Viszont az biztos, hogy ezzel a kultusszal iszonyatosan jól gazdálkodnak, csinálnak nyalókát, csokit, szájfényt (szép magyar kifejezéssel szőlőzsírt), meg rágót, gumicukrot, szóval gyakorlatilag mindent, ami ehető. A klasszikus karácsonyi candy cane a következő a sorban, ami nyilván hülyeség úgy, ahogy van, hiszen miért akarna bárki ilyet enni, de ha valaki a karácsonyfa alá tenne valami nagyon trendi dolgot, szerezzen be valahol egy dobozzal.

1 Tovább

Rúgjon be mindenki pizzától!

Október a nemzetközi pizzahónap, és úgy illik, hogy ilyenkor legalább egy étzterem előrukkoljon valami teljesen agyament pizzával. Például egy pizzakoktéllal.

0 Tovább

Soha többé nem kell nyársat faragni

Ez persze csak azoknak jó hír, akik utálnak nyársat faragni, azoknak viszont nagyon. Egy pofonegyszerű, mindössze hét dolláros eszköz segítségével minden faág egy másodperc alatt atombiztos nyárssá alakítható, ráadásul olyanná, amin 1. nemcsak a szalonna, de bármi más nyugodtan megsüthető, és 2. a villás kialakításnak köszönhetően  semmi nem fog rajta idegesítően forogni.

A sok butasággal szemben, amit az ember az interneteken talál, ez tényleg praktikus lehet, mert egy zsebben elfér, és a kialakításának köszönhetően bármilyen vastagságú ágra ráfeszül. 

Így néz ki összecsomagolva:

Így meg használatban:

Tök jó, nem?

A cuccot az uncrate-en találtuk.

2 Tovább

2013 üdítőitala: az ET

Amikor először hallottunk róla, borzalmasnak találtuk az ötletet. Majd kipróbáltuk, és el kell ismernünk a divatos, gyümölcsösen savas eszpresszó és a tonik szuper frissítők együtt. 

Az Espresso Embassyt amúgy igyekszem elkerülni, mert kizárólag az újvonalas, kifejezetten savas és gyümölcsös karakterű -pillanatnyilag nagyon menő- kávét főzik, amit kifejezetten nem tudok meginni. Az olaszos, mélyen pörkölt kávékban keresem a szépséget, ezt egyszerűen nem szeretem.

A keserű tonikkal párosított savanykás jellegű kávé viszont figyelemre méltó ötletnek tűnt, ezért elmentünk kipróbálni. Igazuk lett, bár előítéletektől terhelve szerettük volna azt mondani fúj, de rossz, böee.

Nem, a páros elképesztően üdítő, friss és vagány. Viszont aki cukorral issza a kávéját, messze kerülje el, mert az ET (Espresso Tonik) bizony keserű és savanyú egyszerre, nyitottság és viszonylag fejlett ízlés kell hozzá. 

0 Tovább

A világ legegyszerűbb receptje

R.-nek, nehogy ma is idegrohamot kapjon

Két alapanyag, egy vasserpenyő, némi zsiradék és kész vagyunk. Kész vagyunk a koleszban, otthon, egy platnin, szálkásítva, csóróságban, de néha még gazdagságban is, és kész van a gyerek, a köret. A tojásos rizs.

205 Tovább

Szétcifrázzuk a zöldborsót

Szép. Édes. Egész évben elérhető. Aztán tavasszal kiéhezve ráugrunk a zöldborsólevesre, néha a zöldborsófőzelékre, és annyit, nem sokat foglalkozunk vele. Pedig milyen jó a véres hurkához.

495 Tovább

A szerelem napján kedvenc ételeink

Cserna-Szabó András

Én megragadnám az alkalmat, hogy Valentin-nap alkalmából egy kedves receptünket ajánljam a Jaj a legyőzötteknek című könyvünkből (társszerző: Darida Benedek): TÖKEPÖRKÖLT KANCAVIDÍTÓ MÓDRA

Igazi maszkulin étel az úgynevezett tökepörkölt, drága. Csak fiatal állat heréjét válaszd - hiszen nem akarod pisiszagú, százados kan tökét enni, édes!

530 Tovább

Felmelegítve a legjobb, bezzeg a szerelem

Végre elég hideg van a töltött káposztához. Végre elég hideg van az anyósülés előtt hurcolt, egész kocsit bebüdösítő lábosoknak. Elég hideg van az egyre kisebb és kisebb lábosokba vándorló töltéseknek, amiből az utolsó kettő, százhuszadszorra felmelegített, ezredszer madárlátta a legfinomabb. Semmi, semmi nem lesz jobb, ha egyszer hagyjuk kihülni, kivéve a káposztás ételeket.

227 Tovább

Mutáns krumpli a konyhában

Túlméretezett, sötétbarna gyömbér, mutáns krumpli, furcsa gomba: ezek voltak a rögtönzött közvéleménykutatás eredményei, mikor örömömben körbehordoztam a frissen piacolt kilós zacskó csicsókát.

257 Tovább

Savanyú-sós karácsony

Még egy mikulás, és elhányom magam - mondja Woody Allen az Annie Hallban, a los angeles-i karácsonyozós jelenetben. Ezt idézzük minden évben, mikor a levegő megtelik karácsonyi képzavarral, a századik kirakatban is mikulássipkás nyulak csengettyűznek, Télapó áll a jászolnál és jutányos a fahéjillatú csillámos gyertya, és alapvetően minden olyan karácsonyi hangulatú. Ettõl a szótól aztán bepánikolok, összerezzenek kedves magyar tanárom messzirõl visszhangzó ordítására, visszaszívom, kitörlöm, átfogalmazom.

Hagyjon engem békén ezzel a szóval, Boriska. Ilyet, hogy hangulat, magyar órán nem mondunk. Mit jelent, az hogy hangulat, mit akar ezzel mondani? Milyen az, aminek hangulata van? Mi az? Mondtunk ezzel valamit a versrõl? Ugye? Tessék csak tovább elmélkedni, és akkor megszólalni, ha valami gondolata is van. A mindent betöltő karácsonyi hangulat, akarom mondani zűrzavar a gasztronómiára is kiterjed: karácsonyi ízû minden, ha van benne egy kis szegfűszeg, fahéj, vagy gyömbér. Ha csillog, fenyőfa vagy csillagalakú, piros vagy zöld, esetleg akkor, ha kerül bele mák, dió vagy bármilyen citrusféle.

Azt pedig, hogy őket miként köti össze egyetlen ünnep, már nincs, aki tudja. Ezzel valójában semmi baj, hiszen a karácsony lényege a káosz, no meg, hogy együnk, együtt, sokat, jót.

A citrom pedig jó, és a fenti gondolatmenet végén, hangulat és szimbólumok ide vagy oda, lehet remek karácsonyi ajándék a sóban eltett citrom, karácsonyi étel pedig az azzal főtt marharagu.

A recept ráadásul marokkói, szóval tényleg ott vagyunk, ahol a part szakad.

224 Tovább

Csehszlovákság a konyhában

Szüleimnek voltak nyulai. A szőrükből kucsma lett meg bunda, a húsukat megettük. Az még nem az a korszak volt, amikor azért tartottuk őket, mert jajj, de cuki, nyunyunyu, nézd, hogy majszol. A francokat, apám gond nélkül levágta a kedvencünket is, és mi sem tiltakoztunk sokáig - gyerekfejjel is tisztában voltunk azzal, hogy a kisállat nem barát, hanem táplálék.

113 Tovább

Megríkattuk az országos macsókat

Az olasz Gianni, vagy a szexi Árpa Attila vágja jobban a hagymát? Legyenek erősek, egyik se bírja. Videó!

 

Vannak itt is tökös gyerekek?
217 Tovább

Fegyencgyógyászat, belépő szint

A garázsban leláncolom a bringát a motorról, dőlne a kocsinak, eléugrok, a váz a nadrágzsebembe rakott üvegnek ütközik. Hm. Nem biztos, hogy a combomra kötözött dorset nagás sóval kellene este bringaútra indulni. Elképzelem, ahogy az Oktogonra becsúszva törik az üveg, tépi a farmert, és a sebbe rögtön beledörzsöl a csilipaprikás só. Majd elviszem jövő héten, akkor táskával megyek, így iktatva ki a fegyencgyógyászat élvezetének legkisebb esélyét.

87 Tovább

Drakula-szörp helyett

Kunnéni borzalmasan randa volt. Akkori eszemmel nem tudtam nála rondábbat elképzelni. Nagydarab, nagy hasú, nagymellű (TÚL nagy mellű) nagyhangú középkorú asszony bibircses orra alatt ritkás bajusszal, alatta még ritkásabb fogsorral. Túl hangosan beszélt és állandóan kommandírozott, rendszabályozott, sőt fenyegetett minket. Ő volt az óvodában a konyhás néni.

104 Tovább

Leves lerágott csontokból

Szeretem a kínai konyhát. Szeretem a kínai konyhát a maga helyén kezelni. A világ egyik legnagyobb, legmeghatározóbb konyhája, jó neki. Legalább nem fél a sötétben. Ettem kínait a világ számos pontján, (Kínában is) de megmondom őszintén, nekem az amszterdami kínai ízlett a legjobban.

68 Tovább

Morzsasüti a paradicsomból

Olaszul és magyarul értékelik a legnagyobbra kedvenc zöldségemet. Magyarul paradicsomi alma, olaszul pomodoro, azaz aranyalma. Nem tudhatjuk, hogy Ádám és Éva egészen pontosan milyen gyümölcsöt szakított le a tudás fájáról, de ha annyira jó volt, mint a paradicsom, már megérte az eredendő bűn is, hiszen ez az egyik legjobb alapanyag a világon. Egészben harapva, magokat spriccelve, főzve, aszalva, szósznak, édesen, sósan, csípősen. Salátának, ecetesen, fetásan, mozzarellásan. Bruschettának. Olaszul vagy magyarul, illetve idén nyáron leginkább angolos-olaszosan, kicsit franciásan, sütve. A paradicsom crumble, vagy morzsás paradicsom származása nem tiszta, amolyan internacionális, vegyes-korcs étel ez, ám annál jobb.

26 Tovább

Hasmenésre csokoládé

Ozzy, a gidrán kanca sok szempontból különleges ló volt. 2006-ban került hozzám a még meg sem alakult lómenhelyre, a 4 törzstag után ő volt az ötödik. Az első igazi mentvény, az ő érkezését neveztük ki zakutanyasi születésnapnak. Huszonkét évesen, patairha-gyulladással, kehesen, lovardai eszközként lezsarolva jött - hiába volt öreg és beteg, túl jó természete és adottságai voltak ahhoz, hogy a régi helyén békén hagyják. Egy barátnőm, Heni karolta fel, akinek Ozzy sosem volt a tulajdona, "csak" szerette, és nem nézte el tétlenül, hogy a szerencsétlen, rozzant vénséget tovább gyötörjék. Ozzy idekerülése után derült ki, hogy ki is ő valójában: az 1992-es országos kettesfogathajtó-bajnokság bajnok lova, 99 Gidran VI-3 Obeliszk. A nyerges lesz az, fénykorában.

26 Tovább

Géppornó a javából

A tűzpiros Berkel a sonkaszeletelők veterán Ferrarija, és nem csak a színe miatt.

39 Tovább

A sonka és a szex

A jó sonka olyan izgatóan karmolja a nyelvet, mint egy nő a szeretője hátát.

Éghajlatilag úgy jártunk, hogy füstölve tartósítunk, pedig a sonka, az érlelt sonka maga a többszörös orgazmus, inspiráló szerelem, a tökéletes ízek egyike. A gasztropornó új szintjét léptük meg, áttetszőre szeletelt sonkák segítségével. A mennyországban Sonkakóstolón jártunk a Vár a Speiz sonka- és borbárjában.

100 Tovább

Amikor a bélszín állhat a sóban

Folyamatosan hisztizünk: Ne sózd, mert kiszívja a nedvességet, odalesz az a hús! A bélszínt pácolni se szoktuk, nyersen fel a tűzre, só, bors, boldogság. Most viszont sózni fogunk, mert sütni nem.

129 Tovább

A világ legjobb főzőműsora

 Éreztem már lelkitársnak harisnyanadrágot is, de ismeretlenül ilyen közel még senki sem került se hozzám, se a Malackarajhoz. 

A fiúk főznek. Sötét napokon - náluk, Svédországban éppen akad ilyen elég - néha én is főznék így, dühösen, dobálva, szórva, kenve, belemászva és a pultról felzabálva, a végén farkasként üvöltve.

A Regular Ordinary Swedish Meal Time főzőműsor, pontosan bemutatják az alapanyagokat, és alternatív technológiákat tanulhatunk egyszerű ételek elkészítésére. 

Közben megszakadunk a röhögéstől.

Reggeli:

Palacsinta:

Virsli:

A többit a Youtube-linken találhatják és ez a Facebook-oldaluk.

Hogy tetszik?

193 Tovább
«
123

malackaraj

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek