Méz van? Vodka van? A vodka miben van? Üvegben? Mézlikőr masnival!

Pár hete letoltuk a karácsonyi likőrjeinket, a birsalmalikőrt azóta lefejtettem a gyümölcsről, és istentelenül finom lett, megérte belevágni, most azon sakkozok mi legyen a maradék cukros-vodás birsalmával, de a sajt a legvalószínűbb. A másik ötlet tegnap jött, mit lehet kapni mindenhol, mi készül el 30 másodperc alatt, mert idén is kifelejtetted Böbi nénit a sorból, te átkozott, te, hogy fontosabb az életed egy központilag kierőszakolt ünnepnél?

Reménykedjünk, hogy Böbi néni nem cukros, ha igen, nyomás valami dekupázsoldalra, ez itt nem az. Ez itt a pokol, és a gyors megoldások magazinja.

A mézlikőrhöz ideális esetben elmentem a bioboltba valami különleges és finom mézért, mert ez ad bele még karaktert. Levendula, erdei vegyes, gesztenye, selyemfű, ki mit szeret, mi van a boltban. 

Erdei vegyes mézet vettem, felesben oldottam vodkában, és örültem neki. Amikor megtaláltam a köhögésre vásárolt kakukkfű-kivonatot még jobban örültem, és belecsöpögtettem a vodkás-mézes keverékbe egy keveset, csak annyit, hogy adjon neki egy árnyalatnyi ízt. Hajnalka itt közbeszólt, de neki mostanában mézes cukorszirup va az agya helyén:

Amúgy nem hülyeség, pláne sima mézes vodkát önteni levendulára, rozmaringra, vagy rúzsaszirmokra, arra, de az már nem az a villámmegoldás, lássuk be.

Viszont így, kakukkfűvel akaratlanul egy kiváló torokgyógyszert állítottam elő, ami mellesleg szépen mutat az üvegben és a boltban sem kapni. Ideális mentőöv az utolsó percre. 

Megy már a stressz?