Az ecetes krumplisalátát nem kell bemutatnunk, bár, a klasszikus uborkasalátának is nagy sikere volt, de ez itt most nem a mozifilm, hanem a rendezői változat.

 

Az ecetes krumplisalátáról nem beszélünk, ahogy a majonézes krumpliról, és a fent már említett uborkasalátáról sem. Mindenki tudja, hogyan készül, pontosabban mindenki evett már eleget, és ami még rosszabb, mindenki anyukája, nagymamája készíti a legjobbat, így ezek a köretek kötelezően magukban hordozzák a megmérettetést. Aminek az ízét nem minden nap, nem minden helyzetben kívánja a franc se, de néha érdemes kiállni a hóra.

Nagyjából így készül:

A főtt (sohasem kásásra, mindig ressre, érdemes főzni való burgonyát vásárolni, de ez nem mindig ilyen egyszerű) burgonyát fél centi vastag (itt már szétválnak a különböző iskolák, van, aki vastagabban szereti) szeletekre vágom, negyedannyi, egészen finomra szeletelt hagymával elkeverem és leöntöm a már ismert módon készülő öntettel. Annyival, amennyi ellepi, és a saláta fél-egy nap állástól jobb lesz. 

A rendezői változathoz az ecetes öntet harmadát házi csilis olajjal váltom ki. Határozottan jobban csúszik tőle, és nem csak az olaj állaga miatt. 

Hogyan készítik a krumplisalátát?